Cossos especials

Els bombers cobreixen l'Alt Urgell per donar suport als efectius de Catalunya

Un comandament del cos està amb els GRAF per seguir les tasques d'estratègia en l'extinció

Punt de comandament dels bombers catalans a Artesa de SegreTwitter

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els bombers estan cobrint la part fronterera amb el territori català que afecta l'Alt Urgell per donar suport als efectius de Catalunya, segons ha explicat el cap de guàrdia. El cos d'extinció d'incendis andorrà, està cobrint la zona amb tretze dotacions i resta a l'espera de si cal desplaçar-ne més per oferir suport a la zona afectada per l'incendi d'Artesa de Segre, que des d'ahir ha cremat 940 hectàrees a la comarca de la Noguera, tot i que de moment no hi ha previsióquehi hagin d'acudir.

El director de bombers, JordiFarré, haexplicatque s'ha posat en contacte amb el cos català per oferir suport "dins de les nostres possibilitats perquè a Andorra tenim 120 bombers" i les autoritats veïnes "estan valorant" si és necessari que baixin efectius des del Principat. De moment,Farréha indicat que en funció de la resposta catalana es decidirà el nombre de bombers que es desplacen per participar en el servei.

Qui ja està avui amb els bombers del Grup de Reforç d'Actuacions Forestals (GRAF) és un integrant del cos andorrà que tenia previst participar en una assistència amb els companys catalans dins de les col·laboracions entre els dos cossos. El bomber andorrà es va desplaçar ahir a Artesa de Segre "i està amb un comandament per acompanyar i aprendre en les tasques d'estratègia", ha assenyalat JordiFarré. Durant el dia es decidirà si la col·laboració es prorroga a la jornada de demà també.

L'incendi de Baldomar, a Artesa de Segre, va començar ahir i els bombers catalans treballen amb 62 vehicles terrestres, 4 helicòpters, 2 hidroavions i 2 avions en l'extinció i el suport d'una secció de la unitat militar d'emergència del govern espanyol. Els treballs per apagar el foc s'estan complicant per les altes temperatures que es registren per l'onada de calor que afecta la península i per la simultaneïtat de tres incendis importants a Catalunya.

tracking