diplomàcia

El PS celebra l'obertura del consolat general de Portugal

López recorda que el partit feia temps que reclamava el servei

López i el diputat del PS portuguès Paulo Pisco.PS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del PS, Pere López, va celebrar ahir, juntament amb el diputat del Partit Socialista lusità a l’Assemblea de la República Portuguesa Paulo Pisco, la decisió del govern d’aquest país, anunciada diumenge passat pel cap d’Estat, Marcelo Rebelo de Sousa, en la visita oficial que va dur a terme al Principat, d’obrir un consolat general de Portugal a Andorra.

Fonts del Partit Socialdemòcrata van assegurar ahir en un comunicat de premsa que es tracta d’una demanda que el partit fa anys que reclama, “per les conseqüències positives que comportaria per a una comunitat de població tan nombrosa al Principat com la portuguesa”.

Per la seva banda, Paulo Pisco va manifestar que l’anunci que va fer diumenge passat el president de la República de Portugal durant la seva visita al Principat és una “decisió extraordinària” perquè farà possible que els lusitans, tant els residents com els turistes, tinguin representació diplomàtica al país.

Per la seva part, López també va destacar la importància de comptar amb un representant que treballarà pels drets de la comunitat portuguesa i que tindrà “interlocució associativa i política”. El president del PS afirma que l’obertura del consolat general suposarà “un punt d’inflexió per al benestar i la millora dels residents al país”, segons asse­nyala el Partit Socialdemòcrata en el comunicat difós ahir als mitjans de comunicació.

tracking