TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

La ministra i els consellers, ahir a la roda de premsa.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La marxa de Sílvia Bonet de SDP, l’escissió liberal amb Pintat al capdavant o la separació de Carine Montaner de terceravia han estat alguns dels capítols viscuts al Consell General que han acabat amb consellers no adscrits o la creació del grup mixt. Mai fins ara, però, havia passat que fos tot un grup parlamentari en bloc que abandonés un partit. La situació és tan atípica que ni tan sols els consellers sabien ahir si havien de mantenir el nom del grup o si poden canviar-lo. Per no crear confusió, ens hi podem referir, mentre no hi hagi nom oficial, com a grup parlamentari exliberal –malgrat que ahir ja tenien nou compte de Twitter i mantenien el nom. De fet, Ferran Costa, el president del grup parlamentari, va deixar clar que en aquesta ocasió no és que els membres que marxin hagin canviat de posicionament respecte el partit, sinó que és el partit el que, a parer seu , ha modificat el tarannà. “En algunes qüestions el gir és de 180 graus”, va afirmar Costa.

Per això entenen que no han d’abandonar el seu escó, un debat que s’ha posat sobre la taula cada vegada que un conseller s’ha mantingut a la cadira tot i marxar del partit amb el qual havia guanyat aquella posició. Cal recordar que l’escó és personal i, per tant, no estan obligats a dimitir. A parer de Costa, aquesta vegada és el partit que ha canviat el posiconament amb el qual es van presentar a les eleccions i no ells. “Seguirem defensant fil per randa el que vam portar al nostre programa electoral, que és el nostre compromís amb la ciutadania”, va sentenciar.

tracking