x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Política

Espot no avançarà les eleccions per la crisi de liberals

El cap de Govern ha assegurat que hi ha plena estabilitat de l'executiu i que manté la confiança en tots els ministres
Xavier Espot ha comparegut aquesta tarda per parlar de la crisi de Liberals

Xavier Espot ha comparegut aquesta tarda per parlar de la crisi de Liberals

Xavier Espot ha comparegut aquesta tarda per parlar de la crisi de Liberals

SFGA/CEsteve
Actualitzada 15/06/2022 a les 18:58
El cap de Govern, Xavier Espot, ha assegurat aquesta tarda que no avançarà les eleccions per la crisi que viu Liberals i que l'executiu continua treballant amb estabilitat perquè manté la confiança en tots els ministres i compta amb el mateix suport al Consell General que fins ara. Espot ha remarcat que la situació "política imprevista i atípica" que viu el partit liberal "m'ha sorprés per com s'han precipitat els fets i ni als protagonistes ni al Govern li agrada que s'hagi arribat a aquest punt". I ha ressaltat que ha volgut comparèixer avui després del trencament de Liberals per la marxa del partit de la ministra Pallarés i dels quatre consellers generals "per donar la cara perquè no ens hem volgut amagar davant fets que poden preocupar a la ciutadania".

Xavier Espot ha afirmat que el compromís que té entre mans l'executiu és culminar la legislatura que va des del maig del 2019 fins al març del 2023. I ha recalcat que el Govern i els tres grups parlamentaris que li donen suport "no es plantegen un possible avançament electoral més enllà del tècnic, que tampoc hi ha de ser, i tot s'ha de fixar en març del 2023 perquè el Govern té la responsabilitat de desplegar un programa ambiciós per ajudar les persones, les famílies i les empreses en una situació molt difícil" i continuar treballant per la millora del poder adquisitiu, l'habitatge o les negociacions amb la Unió Europea "que requereixen estabilitat i no transitorietat". El cap de Govern ha asseverat que ha comparegut "per infondre un missatge de tranquil·litat perquè la legislatura continua amb calma per intentar resoldre la situació econòmica i social que estem travessant que és preocupant". 

Espot ha assegurat que "cal responsabilitat, rigor i altura de mires i l'he trobat a tot el Govern amb independència de la filiació política" i que els ha dit a tots els ministres "que compto amb ells fins al final i estic convençut que les discrepàncies -entre els ministres liberals- no afectaran l'acció de Govern i la responsabilitat que he encomanat a cadascú". I ha emfatitzat que si es dona aquesta circumstància "tots els ministres saben que actuaré" i adoptarà les mesures que calguin. I ha emfatitzat que aquesta afirmació "val per avui i per fa un mes i un any. El ministre que no estigui perfectament centrat amb l'acció de Govern i que no tingui com a prioritat les responsabilitats del ministeri no estarà al Govern".

Relació entre Gallardo i Pallarés
El cap de l'executiu ha comentat que els ministres liberals, Jordi Gallardo, Judith Pallarés i Víctor Filloy, l'han mantingut informat des del primer moment de la situació provocada per les primàries al partit "i han estat absolutament lleials, tot i que tenien visions discordants però es resolia en un àmbit molt alié al Govern". Espot ha destacat que ha constatat que les diferències per la crisi de Liberals "no han afectat al treball interministerial" i ha especificat que els integrants del gabinet no estan al Govern per fer amics i han de tenir sintonia per treballar "però som professionals i ho han demostrat, que posen la professionalitat per davant de assumptes personals i no m'he vist obligat a fer arbitratge". I ha precisat que "cap ministre m'ha posat el càrrec a disposició i no m'ha dit que no vulgui continuar" reiterant que la situació que s'ha viscut "no m'ha agradat i pot semblar que serà més fàcil seguir tots junts [respecte al suport dels consellers que han deixat Liberals] però si ens ho haguéssim pogut estalviar, millor". 


El cap de l'executiu ha declarat que ningú li ha comunicat que el suport dels quatre consellers generals que han deixat Liberals estigui condicionat a la continuïtat de Pallarés al Govern. "No obeeix al que a mi em van traslladar i no estem en aquesta tessitura i tinc plena confiança en els tres ministres [Gallardo, Pallarés i Filloy]". Respecte a la feblesa política de Jordi Gallardo ara que ha perdut el suport del grup parlamentari liberal ha valorat que "seria una prova de cinisme utilitzar aquesta pretesa pèrdua de poder per passar comptes" perquè el titular de Presidència, Economia i Empresa hagi pogut adoptar decisions que no li hagin agradat. Espot ha reblat que "des de l'inici i quan més avança més, cada cop per mi els punts positius de Gallardo són més que els negatius, i de tots els ministres i per això gaudeixen de la meva confiança".
Etiquetes
7
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts