Telefonia

Activada la xarxa 5G per als mòbils Samsung

Andorra suma 14.400 usuaris amb la nova tecnologia

Cobertura 5G per a mòbils SamsungAndorra Telecom

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els usuaris de mòbils Samsung ja poden gaudir de la cobertura 5G, segons ha anunciat Andorra Telecom, incidint que així es culmina el procés d'homologació de les primeres marques de la xarxa de la companyia. Andorra compta amb 100.000 usuaris al país entre els titulars de telefonia mòbil de contracte i de pagament i hi ha 14.400 aparells compatibles amb aquesta tecnologia.

La implantació del 5G va començar amb 107 terminals al juny del 2020, el març passat es va arribar a 7.000 mòbils compatibles i ara s'ha duplicat la xifra, segons destaca Andorra Telecom. La companyia indica que el total de clients amb aquesta cobertura suposa el 14,4% dels aparells "i la xifra no para de créixer". Les primeres marques a tenir disponible aquesta tecnologia van ser Xiaomi, Huawei, Sony i Oppo i al març es van afegir els usuaris d'Apple.

El portaveu d'Andorra Telecom, Carles Casadevall, destaca que "el 92% de la població ja està coberta amb 5G" i que ja està disponible a la majoria de les poblacions i s'està ampliant. La companyia recorda que per gaudir d'aquesta xarxa s'ha de tenir el programari actualitzat a la darrera versió i per al 2023 es preveu més tràfic amb 5G "i anirem oferint més capacitat a mesura que vagi creixent la quantitat de terminals compatibles", assenyala Casadevall.

tracking