Un centenar de vacunes contra la covid per setmana

La majoria són terceres dosis, que ara mateix s’han administrat al 63% de la població

Des de mitjan maig es vacuna un dia a la setmana.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La vacunació contra la covid s’ha concentrat des de mitjan maig en un dia a la setmana, els dimecres. El ritme actual ronda les 100 o 120 injeccions per jornada d’inoculació amb una majoria de terceres dosis que ara mateix s’han administrat a 41.893 majors de 18 anys, que implica el 62,89% de la població en aquesta franja d’edat. Una cobertura vacunal més baixa que la de primeres i segones dosis i que des del Govern s’atribueix als factors de normalització de la pandèmia i a la gran quantitat de persones que han passat la infecció.

El balanç de vacunes administrades ascendeix a 157.535, de les quals 58.140 són primeres dosis que s’han inoculat a un 84,93% de la població major de 16 anys i a un percentatge pràcticament idèntic dels adolescents entre 12 i 16 anys (84,16%). El patró es repeteix en el cas de les segones dosis, que ascendeixen a 57.502. El percentatge de majors de 16 anys que tenen la doble pauta és del 83,86% i del 83,84% en el cas de la franja d’edat situada entre els 12 i els 16 anys.

Però mentre que la cobertura vacunal dels adolescents és molt alta la vaccinació infantil segueix en unes proporcions més baixes. Només un 4% dels infants d’entre 4 i 11 anys tenen una dosi del vaccí i un 2,2% s’han administrat les dues injeccions. Respecte al vaccí pediàtric, el ministeri de Salut va recomanar les famílies de consultar amb el metge la conveniència de la vacuna.

COBERTURES

Doble pauta

Pràcticament un 85% de la població major de 12 anys té la doble pauta del vaccí contra la covid.

Pediàtrica

La taxa de vacunació entre els adolescents s’equipara a la dels adults, mentre que la pediàtrica és testimonial. Un 2,2% dels nens d’entre 4 i 1 1 anys tenen les dues dosis.

tracking