treball

Protesta al María Moliner per reclamar millores salarials

El consolat del país veí també s’ha adherit a aquesta mobilització del personal laboral exterior espanyol, anomenada ‘dilluns negres’

Mobilització al María Moliner, a la Margineda.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de deu treballadors del Col·legi Espanyol María Moliner es van concentrar ahir a les dotze del migdia davant les portes del centre per llegir un manifest i reclamar una actualització retributiva que corregeixi la pèrdua de poder adquisitiu després de 13 anys de congelació salarial. I el mateix va succeir a les 11.30 hores a la porta del consolat espa­nyol, a Prat de la Creu, en què van participar en la protesta una altra desena d’empleats per reclamar millores salarials.

La convocatòria, promoguda per les seccions sindicals d’Andorra dels sindicats CSIF i UGT, forma part de la mobilització del personal laboral exterior, anomenada dilluns negres, convocada per les organitzacions sindicals més representatives de l’exterior. Aquestes concentracions, de fet, estan tenint lloc tots els dilluns des del 30 de maig i s’estendran fins al 25 d juliol del 2022 davant de totes les ambaixades i centres de l’exterior. En els cas concret d’Andorra, les mobilitzacions van començar ahir. En total, al Principat hi ha 25 treballadors dependents de l’Administració General de l’Estat espanyol.

Durant la lectura del manifest, la portaveu, Rosa María Salas Moreno –una de les treballadores del centre–, va assegurar que aquesta congelació del sou per a molts dels afectats es tradueix en una situació asfixiant, ja que degut a aquest escenari molts tenen dificultats per pagar el lloguer. Per això, Salas va reclamar que s’avanci en el desenvolupament de l’acord de condicions de treball del personal laboral a l’exterior, i que s’estableixin unes funcions clares i unes retribucions justes i homogènies per a totes les categories de l’Administració de l’Estat estanyol a l’exterior.

RECLAMACIONS

Un canvi retributiu

Que corregeixi la pèrdua de poder adquisitiu després de 13 anys de congelació salarial.

Una estructura

Que permeti l’establiment de funcions clares, així com de retribucions justes.

tracking