x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Política

Montaner reclama que es mantinguin els antecedents penals per residir al país

La consellera general ha entrat una pregunta relativa a l'Acord d'Associació amb la Unió Europea que s'està negociant
La consellera no adscrita, Carine Montaner.

Carine Montaner New Look

La consellera no adscrita, Carine Montaner.

Fernando Galindo
Actualitzada 14/06/2022 a les 17:10
La consellera general no adscrita, Carine Montaner, ha entrat una pregunta a Govern relativa a les denegacions de residència per antecedents penals. Aquesta demanda ve donada després de preguntar el passat mes de maig sobre l'afectació que l'Acord d'Associació amb la Unió Europea que està negociant l'executiu tindria al sistema fiscal i a la lliure circulació de persones. En aquest sentit, Montaner demanava si la UE mantindria els filtres com els antecedents penals i les seves quotes d'immigració en funció del mercat laboral. Segons Andorra Endavant, "exigir uns antecedents penals nets per residir a Andorra és clau per gaudir d’un alt nivell de seguretat ciutadana i és una cosa a la qual Andorra no pot renunciar". La consellera afegeix que el cap de Govern va "desviar el tema cap a les quotes d'immigració" i defensa que "és evident que la Llei d’immigració relliga clarament la seguretat de l’estat amb mesures preventives per prevenir l’entrada de persones amb antecedents o que resultin un perill per la seguretat de l’estat. També preveu mesures de foragitament al moment la qual cosa està prohibida actualment en el marc de la UE".

Per això, la líder d'Andorra Endavant ha entrat unes preguntes sobre la política d'immigració en les quals demana quantes autoritzacions de residència o reagrupaments s’han denegat els darrers vuit anys; quantes denegacions d'accés s’han efectuat a les fronteres del Riu Runer i del Pas de la Casa els darrers vuit anys i d'aquestes quantes per motiu de seguretat de l’estat i quantes per altres motius previstos per la llei. Així mateix, Montaner vol saber quants foragitaments s'han efectuat a l'interior del país els darrers vuit anys i quants per motius de seguretat de l'estat i ordre públic, així com les expulsions administratives efectuades els darrers vuit anys per motius de seguretat pública i ordre públic.
 
Etiquetes
  • #7 El regrupament familiar
    (14/06/22 20:53)

    Sembla evident i de sentit comú que per pretendre tenir permís de residència no es pugui tenir cap antecedent penal.
    En quant al reagrupament familiar, no cal ser gaire espavilat per adonar-se que ja no ens el podem permetre i que s'ha de suprimir com més aviat millor, i di això condiciona l'acord amb la UE, tampis, que no hi hagi acord !!

    Respondre
  • #6 Jos
    (14/06/22 20:09)

    Ja que perderem moltes coses aixó es innegociable

    Respondre
  • #5 Seny
    (14/06/22 18:40)

    Per una vegada diu alguna cosa amb cara i ulls

    Respondre
  • #4 Andorrana
    (14/06/22 18:30)

    Totalment d'acord amb la Sra.Montaner a qui agraeixo la seva intervenció en un tema tan cabdal per Andorra,es una condició "Sine qua non",es a dir: si volen tombar això,NO hi ha acord d'associació.

    Respondre
  • #3 Canovas
    (14/06/22 18:29)

    Ciutadana va dir..
    El que més m'agrada de la Montaner es que no es deu a cap poder fàctic. La seva oposició és genuina i espontània, i busca respresentar a aquells que estàn fora de la representació de l'espectre polític. 

    Per això és molt valuosa al consell general. Sense ella, al consell general hi hauria un consens artificial o una oposició impostada, tot ple de consellers dropos que saben que el seu puesto no depèn de que defensin els interessos del poble, sino de l'organ del partit.

    Respondre
  • #2 Ciutadana1
    (14/06/22 18:25)

    Ciutadana va dir..
    Doncs ja me'n alegro per vostè que comenci a entendre la solidesa de les proposicions de la Sra. Montaner ,que fa la seva feina com a consellera al servei d'Andorra i dels ciutadans...i sola (la resta lluiten per la cadira i/o la ideologia)!!!

    Respondre
  • #1 Ciutadana
    (14/06/22 17:46)

    Caram sra. Montaner!! Per una vegada li dono la rao. Registres d'antecedents penals nets per demanar sojorn i treball.

    Respondre
7
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts