EDUCACIÓ

La Universitat d'Estiu i Tardor se centra en la pandèmia i el conflicte bèl·lic

La 38a edició tindrà lloc el 12, 13, 19 i 20 de setembre a l’Auditori del Centre de Congressos d’Andorra la Vella

Roda de premsa. Presentació 38a Universitat d'Estiu i Tardor d'AndorraSFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, acompanyada del director del departament de Sistemes Educatius, Ensenyament Superior i Relacions Internacionals, Josep Areny, ha presentat aquest dimarts la 38a edició de la Universitat d’Estiu i Tardor (UETA), que enguany s’engloba sota el títol "Un món en estat d’emergència: transformacions i innovacions", segons informa l'executiu en un comunicat. En aquest sentit, l'edició d'aquest 2022 és la segona des que es va canviar el format i ara les sessions no es fan totes en una mateixa setmana, sinó que es distribueixen durant tot el mes de setembre. La temàtica d'aquest anys’enfocarà especialment en com l’emergència – provocada per la pandèmia– i el conflicte bèl·lic –la guerra d’Ucraïna– afectaran el conjunt de la humanitat.

La 38a UETA tindrà lloc a l’Auditori del Centre de Congressos d’Andorra la Vella els dies 12, 13, 19 i 20 de setembre i l'accés serà gratuït i obert a tot el públic. Així mateix, les sessiones es faran en diferents idiomes segons el ponent, però totes tindranservei d’interpretació simultània al català.

Pel que fa als ponents, segons destaca Govern al comunicat, Areny ha avançat que seran Pere Vilanova –ponència inaugural i moderador–, catedràtic emèrit de la Universitat de Barcelona i investigador del CIDOB; Javier de Lucas, catedràtic a l’Institut dels Drets Humans de la Universitat de València; Sylvie Matelly, economista de l’Institut de Relacions Internacionals i Estratègiques de París; i Rony Brauman, director d’estudis de la Fundació Metges Sense Fronteres.

Així, es preveu que la inauguració de la Universitat d’Estiu i Tardor d’Andorra vagi a càrrec del cap de Govern, Xavier Espot, i la ministra Vilarrubla en faci la cloenda.

tracking