L'IPC augmenta al 6,6% al maig

Els preus dels aliments i els carburants enfilen la inflació interanual

Evolució dels preus dels últims mesosFont Estadística

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L'Índex de Preus al Consum (IPC) del maig s'ha disparat fins al 6,6%, una dècima per sobre de l'indicador avançat a principis de mes, segons informa Estadística aquest matí. L'alça mensual de la inflació ha estat del 0,7% que representa "una desacceleració del creixement" després de la pujada de l'1,2% de l'abril, incideix el recull publicat avui.

Estadística remarca que l'augment dels preus està motivat per la pujada dels productes d'alimentació i els carburants. Els productes frescos registren un increment del 10,8%, un punt més el mes passat i en el cas dels derivats del petroli el creixement és fins al 54,9%, davant del 51,9% de variació de l'abril. El servei d'anàlisi de dades recalca que la inflació subjacent, que no té en compte aquests dos grups, es manté en el 2,9% igual que a l'abril.

La inflació fa un any era de l'1,2% i les xifres dels països veïns reflecteixen també un increment continuat de preus. Espanya se situa en el 8,7%, a l'abril estava al 8,3%, i a França la dada coneguda és encara l'indicador avançat que mostra una pujada des del 4,8% de l'abril fins al 5,2% de l'IPC del maig.

tracking