33a trobada empresarial del pirineu

Els empresaris preveuen facturar més durant aquest exercici

L’esdeveniment ha comptat amb la participació de 90 assistents d’Andorra

Els empresaris preveuen facturar més durant aquest exerciciFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les empreses es mostren optimistes de cara al 2022. Així ho indica el baròmetre de la 33a Trobada Empresarial del Pirineu, que enguany ha comptat amb la participació de noranta assistents d’Andorra.

La gran majoria d’empresaris que ahir van respondre al qüestionari, el 87,6%, té expectatives d’augmentar la facturació respecte de l’any passat. El percentatge cau a l’11% pel que fa als empresaris que creuen que no l’augmentaran. En aquest sentit, el 48% preveu un increment dels beneficis respecte del 2021, mentre que, per contra, el 20% espera una caiguda dels guanys. Pel que fa a la creació de llocs de treball en els pròxims mesos, el 65% espera contractar nous treballadors, però el 28% respon que no augmentarà la plantilla. Preguntats pels preus de venda, el 28% afirma que li han pujat menys d’un 5%, mentre que el 52% admet que li han augmentat més d’un 5%.

Sobre l’increment del preu de les energies, el 39% preveu que continuarà pujant, mentre que el 42% sosté que s’estabilitzarà al nivell actual i el 19% creu que baixarà. D’altra banda, el 65,8% dels empresaris asseguren aplicar un pla de sostenibilitat. En canvi, gairebé el 18% afirma que encara l’està preparant, mentre que el 6,8% ho deixa per al futur i un 9,4% no s’ho planteja.

El president de la CEA, Gerard Cadena, que ahir va participar a la trobada, va confirmar que aquesta fotografia és extrapolable al Principat. “En general, a Andorra, el 2022 és veu positiu”, va indicar. Malgrat que va admetre la preocupació generalitzada davant l’augment dels costos, va sostenir que els empresaris es mantenen “esperançats amb el turisme, perquè la gent té ganes de sortit i consumir”. Dels 650 inscrits a la trobada –una xifra rècord– 90 són d’Andorra. Cadena va admetre que desitjaria una major participació i va detallar que destaquen els sectors bancari, del turisme i dels serveis en general. Per la seva banda, el president de la trobada, Josep Serveto, va destacar la importància del teixit empresarial, “que crea ocupació i riquesa”.

ARAGONÈS PARLA DELS JOCS D'HIVERN

Durant la conferència inaugural, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, va parlar de la candidatura pels Jocs Olímpics i Paralímpics d’hivern sense fer menció d’Andorra. Aragonès va detallar que es farà tenint en compte la ciutadania del Pirineu.

tracking