fusió bancària

MoraBanc tancarà set oficines amb l'absorció de BSABanc

L’entitat farà un “petit” reajustament amb “baixes vegetatives”

La façana de MoraBanc.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les setze oficines que té ara MoraBanc després de l’absorció de l’antic BancSabadell d’Andorra, vuit de cada banc, es reduiran a nou, segons va anunciar ahir el conseller i director general de MoraBanc, Lluís Alsina, a Barcelona durant la presentació de la primera agència de valors del banc a la capital catalana.

L’entitat tancarà set oficines i farà un “petit” reajustament de plantilla dins del pla que s’està aplicant fins que culmini l’operació d’integració de BSABanc a la tardor. Actualment, l’entitat compta amb 400 empleats, 116 dels quals provenen de BSABanc. El president de MoraBanc, Juan María Nin, va indicar que en l’últim any la plantilla s’ha reduït en un 10% aproximadament i s’ha passat de les 445 a les 400 persones, amb jubilacions i baixes voluntàries. També va afegir que és probable que en els propers dos exercicis hi hagi un reajustament similar.

Nin i Alsina van coincidir que l’absorció de BSABanc comporta redimensionar el grup per evitar les “redundàncies” d’oficines i personal i buscar la major eficiència i rendibilitat que exigeix el sector financer. Lluís Alsina va afirmar que el reajustament de la plantilla “serà petit” i es farà de forma no traumàtica, amb “baixes vegetatives”.

D’altra banda, MoraBanc va presentar ahir la seva primera agència de valors a Barcelona i la tercera filial del grup fora d’Andorra, MoraWealth, amb l’objectiu de créixer a l’estranger.

tracking