CULTURA

Hekla Terech, Nina Rivarés i Júlia López, guanyadores de Les 7 Claus

El concurs escolar de narrativa ha comptat amb la participació de 400 alumnes de dotze centres escolars

A la fase final s'han decidit els deu millors treballsGovern d'Andorra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El concurs escolar de narrativa 'Les 7 Claus' adreçat als alumnes de quart de primera ensenyança i estudis equivalents dels diversos sistemes educatius del país, organitzatpelministeri d'Educació iEnsenyament Superior, amb la col·laboració del ministeri de Cultura i Esports, ha comptat amb la participació de 12 centres escolars, segons informa l'executiu en un comunicat. En aquest sentit, el concurs consta d'una fase escolar, en què han participat gairebé 400 estudiants, en què han escrit un relat en català sobre 'El Patrimoni cultural d'Andorra'. Els mestres escullen els dos millors relats de cada classe, que passen a la fase final en

representació dels seus centres educatius en la qual hi han arribat prop de 50 textos.

El jurat de la fase final, format per Marcel·la Armengol, Maria Àngels Aché i GemmaSampons, ha llegit i valorat tots els textos i ha decidit els10millors treballs. Tots els finalistes reben diversos obsequis relacionats amb el patrimoni cultural d'Andorra, una bossa de Política Lingüística, entrades per al cinema en català i un passaport per visitar els museus del país. A més el primer, el segon i el tercer premi reben un lot de llibres i entrades per aNaturland, que col·labora d'aquesta manera en el premi.

Així, segons recorda Govern el lliurament dels premishaestà presidit per la directora del departament d'Inspecció, Qualitat Educativa i Recursos Humans del ministeri d'Educació iEnsenyament Superior,MariePagès, i pel director del departament de Política Lingüística del Ministeri de Cultura i Esports, Joan Sans, qui hanposat en valorl'ús creatiu de la llengua catalana, com a llengua oficial del país i una part delpatrimoni viu d'Andorra. El primer premi ha estat per HeklaTerechde l'Escola Francesa d'Ordino pel seu treball 'Petit rima amb avorrit?'; el segon guardó ha recaigut a NinaRivarésde l'Escola Andorrana de Canillo pel seu relat 'La Casa de la Vall' i el tercer premi ha estat per Júlia López Peralba del Col·legi Maria Janer per la seva obra 'El Cor d'Andorra'.

Per cloure l'acte, els guanyadors i les famílies s'han desplaçat a l'església de Santa Coloma per veure el vídeomapeigde les pintures.

tracking