Comissió de Seguiment de la caça

Govern permetrà abatre més muflons i cabirols

La Comissió de Seguiment de la Caça ha acordat incrementar els plans de caça arran de l'augment de la població d'aquestes espècies

Reunió comissió de seguiment de la caçaSFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Comissió de Seguiment de la Caça ha consensuat avui l'increment de plans de caça de muflons i cabirols arran de l'augment de població d'aquestes dues espècies, segons informa l'executiu en nota de premsa. Tal com es va iniciar l'any passat, la comissió continuarà impulsant una "millor regulació" de l'espècie mufló en el sectorSetúria-Comapedrosaamb l'objectiu de reduir-ne la població i "limitar els danys a activitats agrícoles i ramaderes". La comissió també ha establert el període per a la caça menor del diumenge 2 d'octubre aldiumenge 8 de gener, allargant la caça del porc senglar fins al 31 de març.

L'executiu apunta que arran del bon acompliment del pla de caça 2021-2022, es manté l'establiment de dos plans de caça diferenciats en terreny cinegètic comú, en la unitat de gestió deSetúria-Comapedrosa-Madriu, i en la unitat del Centre d'Andorra.

Així, el pla de caça del mufló aprovat per Setúria-ComapedrosaiMadriues fixa en 220 femelles o corders i 45 mascles, diferenciat en dos sectors: 180 femelles o corders de l'any i 30 mascles a Setúria-Comapedrosa, i 40 femelles o corders de l'any i 15 mascles a Madriu. Govern apunta que un cop s'assoleixin les captures en un dels sectors, es comunicarà als caçadors per poder efectuar les captures en l'altre sector. Així, esdestinaran un màxim de 8 captures agrupades a caçadors estrangers no residents mentre que la resta -41 conjuntes de femelles i mascles i 175 de femella-, es destinaran a andorrans i residents.

Pel que fa al pla de caça del mufló en terreny cinegètic comú, excepte els sectorsSetúria-ComapedrosaiMadriu, s'autoritzen 150 captures, i 15 es destinaran a caçadors estrangers no residents. En el vedat temporal d'Escaldes-Engordany i en el vedat de caça d'Encamp, s'ha aprovat un pla de caça de quatre muflons i un pla de caça de quatre mascles respectivament, en caça acompanyada i per andorrans i residents.

D'altra banda, la comissió ha aprovat el pla de caça del cabirol que estableix l'autorització de 150 captures de femella en el terreny cinegètic comú en temporada d'hivern i 100 captures de mascle en el conjunt dels períodes hàbils de caça d'hivern i d'estiu establerts.

L'executiu recorda que el període per sol·licitar la presentació en els sortejos dels plans de caça del mufló o del cabirol i la llicència especial de caça de l'isard estarà oberta entre el 27 de juny i el 29 de juliol.

tracking