Reportatge

Emprenedoria virtual

L’estudiant de de l’escola andorrana Martí Farrero ha creat una galeria d’art virtual composta per obres d’artistes i fotògrafs andorrans en format NFT.

Martí Farrero a l'escola andorrana.Minerva Tor

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La innovació passa per la virtualitat i Martí Farrero ho té clar. Tant, que aquest estudiant de 16 anys de l’escola andorrana d’Ordino ha decidit centrar la temàtica del seu projecte de final de curs en el concepte dels NFT o, com indiquen les seves sigles, Non Fungible Token. Ara, després de mesos de feina, dona a conèixer el fruit del seu treball. “És un identificador de béns digitals”, explica, conscient que la majoria de la població encara desconeix aquesta nova revolució d’internet. “Demostra que ets l’únic propietari de l’obra i en pots fer allò que vulguis”, afegeix. De fet, el projecte se centra específicament en una galeria d’art virtual composta per obres d’artistes i fotògrafs andorrans en format NFT. “Ja feia molt de temps que estava interessat per aquest tema”, assegura Farrero, que també explica que va entrar en contacte amb aquest món a través d’una coneguda seva, l’Ana Huete. “Ella treballa en una galeria virtual molt gran que es diu Aorist”, relata. “Ven obres per milions d’euros i m’havia informat bastant sobre el tema”, reconeix l’estudiant.

La galeria virtual de Farrero, en aquest cas, està formada per sis obres dels autors Pere Moles, Natàlia Montané, Georgina Lladós, Yurena Sequera, Patrick Morlaes i Paula Franco. Sis peces que es troben exposades al perfil NFTanducr del web Oncyber i que es poden comprar per un preu d’entre 100 i 300 euros a través de la plataforma OpenSea. “Vull destacar que alguns dels artistes han creat les seves obres especialment per la galeria”, informa Farrero tot posant d’exemple Lladós i Sequera. “Els agraeixo molt el gest i m’agradaria donar-los protagonisme perquè cap d’ells no guanyarà res pel fet d’haver-me cedit aquestes peces”, apunta.

De fet, es tracta d’un projecte benèfic ja que tots els beneficis que s’obtinguin es destinaran íntegrament a Unicef Andorra i a Creu Roja Andorrana. “Tot el projecte és per ajudar els refugiats d’Ucraïna”, deixa clar Farrero. “Suposo que s’hi interessarà sobretot la gent que ja està familiaritzada amb les criptomonedes”, comenta, tot destacant que les obres han estat tokenitzades i la compra s’ha de realitzar mitjançant la criptomoneda ether. El projecte, actualment, està acabat i Farrero es troba pendent de presentar-lo públicament a l’institut. Mentrestant, orgullós, pensa en el futur. “M’agradaria seguir fins aconseguir el meu objectiu, que és vendre totes les obres”, assegura.

tracking