Millora del poder adquisitiu

L'augment del salari per a 24.500 persones serà efectiu aquest mes

L'increment de sous amb l'IPC afecta qui cobri un màxim de 27,130 euros l'any

Revisió de salaris efectiva al juny

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La revisió de salaris amb l'aplicació de l'IPC de l'any passat serà efectiva en la nòmina del juny. La mesura aprovada pel Govern per millorar el poder adquisitiu de la ciutadania farà que 24.500 persones tinguin un increment del 3,3% aquest mes, ja que tenen una remuneració màxima de 27.130,44 euros l'any, segons va indicar ahir el ministre de Finances, Eric Jover.

La mesura del Govern inclosa al Projecte de Llei de mesures per millorar el poder adquisitiu de la ciutadania que s'aprova demà al Consell General després de ser tramitat pel procediment parlamentari d'extrema urgència. L'augment no s'haurà d'aplicar a les empreses que ja haguessin incrementat voluntàriament l'IPC durant aquest exercici.

La pujada afecta qui cobri entre el salari mínim i el salari mitjà, entre 1.200 i 2.250,87 euros mensuals, de manera retroactiva des de l’1 de juny i també hi ha revalorització de les pensions per un 3,67%. Els beneficiaris seran les persones que reben un pensió de jubilació, invalidesa i viduïtat inferior al salari mínim, que tinguin residència a Andorra i una cotització mínima de 25 anys a la branca de jubilació o general, si cobren pensió d'invalidesa. Jover va destacar que la suma d'aquesta revisió l'assumeix el Govern per no afectar a la sostenibilitat del sistema de pensions de la CASS i que se'n podran beneficiar 3.200 persones.

tracking