TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

noves atraccions

El pont tibetà s'estrena demà

Camp preveu que la passarel·la atragui uns 75.000 visitants de juny a novembre i tingui uns beneficis d’uns 150.000 euros

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pont tibetà de Canillo començarà a rebre visitants demà al matí en la primera de les dues jornades de portes obertes –l’altra serà divendres– abans que l’accés a l’atracció sigui de pagament. La passarel·la, amb 603 metres de longitud i situada a 1.875 metres per sobre del nivell del mar, uneix els dos extrems de la Vall del Riu, des del camí de l’Armiana fins al coll de la Cauba, amb un pas únicament per a vianants d’un metre d’amplada que sobrevola la vall des d’una altura de fins a 158 metres.

L’objectiu del comú és posicionar el pont tibetà com un dels pols d’atracció turística d’Andorra i el conjunt dels Pirineus durant els mesos d’estiu. La previsió d’afluència durant els primers sis mesos d’obertura –de juny a novembre– és d’uns 75.000 visitants. El cònsol major, Francesc Camp, va apuntar en declaracions a la premsa que aquest nivell d’afluència –prop del 40% del màxim de capacitat– permetria generar 700.000 euros d’ingressos. Tenint en compte que les despeses de funcionament de l’equipament no superaran els 550.000 euros, Camp espera que el pont tibetà tingui uns beneficis d’uns 150.000 euros ja en el primer mig any.

El paquet per accedir al pont tibetà i al mirador del Roc del Quer es començarà a comercialitzar aquesta mateixa setmana per 14,50 euros. L’entrada individual per a la primera atracció pujarà a 12 euros, mentre que la que donarà accés a la segona en costarà cinc. El preu inclourà el servei de transport en autobús des del centre de Canillo. Ahir al migdia, en sessió de consell de comú, va incloure’s una esmena a l’ordinació de preus públics perquè els residents al país és beneficiïn d’un descompte del 25%. Els menors de cinc anys tindran l’entrada gratuïta i hi haurà descomptes d’entre el 15% i el 30% per a diversos grups, incloent-hi els menors de 12 anys i els majors de 65. Les entrades s’hauran de reservar prèviament a través del web www.ponttibetacanillo.com o a l’oficina de Turisme.

La infraestructura metàl·lica del pont té una capacitat de càrrega de fins a 600 persones. Tot i això, el comú estima que hi passi un màxim de 165 usuaris per hora. “Volem evitar la massificació perquè els visitants gaudeixin d’una bona experiència”, va afirmar el cònsol major.

Per accedir a la passarel·la serà imprescindible fer ús del servei d’autobús comunal. La línia tindrà tres parades –el centre de Canillo, l’encreuament entre la carretera de Montaup i el camí de l’Armiana i l’aparcament del Roc del Quer– i farà un recorregut circular. La freqüència dels autobusos serà de 30 minuts de dilluns a divendres i de 20 minuts el cap de setmana. El primer vehicle sortirà cada dia del centre de Canillo a dos quarts de deu del matí i farà l’últim viatge a dos quarts de vuit, de dilluns a divendres i, a tres quarts i cinc de vuit, el cap de setmana.

El pont tibetà va idear-se en l’anterior mandat comunal i la corporació actual l’ha executat. L’obra ha tingut una durada de 18 mesos i uns costos de 4,5 milions d’euros. “Es tracta d’un projecte que no hauria estat possible sense la feina de molta gent”, va recordar Camp.

El pont tibetà s'estrena demà

El pont tibetà penja a més de 150 metres sobre la Vall del Riu.

tracking