x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
rEPORTATGE

El final de les canyes de plàstic

Roda de premsa de la campanya d'economia circular.

Roda de premsa de la campanya d'economia circular.

Roda de premsa de la campanya d'economia circular.

SFGA / J. A. Viladot
Actualitzada 08/06/2022 a les 12:02
La ministra d’Agricultura i Medi Ambient, Sílvia Calvó, va presentar la campanya de comunicació per fer divulgació sobre la llei d’economia circular que Govern espera aprovar aquest mes. Aquesta llei comporta que sis mesos després de la seva aprovació quedi prohibida la venda de plàstics d’un sol ús, com és el cas de les canyes de plàstic, plats i coberts, pals per subjectar globus o els bastonets de cotó.

La campanya presentada ahir té l’objectiu d’acompanyar l’entrada en vigor de la llei d’economia circular, incidir sobre un canvi d’hàbits entre els ciutadans, informar els sectors implicats sobre les novetats del text legislatiu i donar a conèixer la campanya d’ajuts als projectes vinculats a aquest tipus d’economia.

El projecte tindrà tres fases: la primera fase des d’ara fins al juliol. La finalitat és fer reflexionar, informar i conscienciar sobre els conceptes, i s’està fent a través de mitjans i xarxes socials. La segona fase servirà per avisar i informar els sectors implicats, com l’hostaleria, la construcció, els supermercats, i la importació i exportació, entre d’altres. En aquesta fase les accions es faran directament amb les associacions professionals i col·legis afectats per l’entrada en vigor de la llei i els canvis que implica en l’àmbit legislatiu. Començarà al juliol i durarà fins a l’agost. La tercera fase servirà per informar sobre les accions concretes de la llei que poden fer ciutadania i sectors. Es retornarà a les xarxes i mitjans i es mantindrà la comunicació amb els sectors i s’incorporarà la divulgació a les escoles. Es portarà a terme a partir de la tardor.

El pressupost de la campanya és de 19.000 euros sumats a la difusió a mitjans que ho farà ascendir a un màxim de 34.000 euros, segons va explicar Sílvia Ferrer, directora del departament de Sostenibilitat i Medi Ambient.
Etiquetes
  • #11 Lol
    (08/06/22 21:18)

    Cartró va dir..
    Te olvidaste del simple hecho que para hacer el papel hay que cortar árboles, transporte, fábricas, más transporte y lo peor es que ya las amazonas se están quedando deforestadas. Viva i.diotas que intentan defender el planeta. Estos ecologistas solo son unos enchufados que cobran poco y solo hacen que fastidiar a la gente. Lo primero sería que usarán el transporte público ellos que todos van en 4x4 o coches que consumen más que diez buses.

    Respondre
  • #10 Josep
    (08/06/22 17:01)

    De que serveix votar, si encara que no la voten ni la seva família continua manant.    El que hauria de fer es treure l'impost ecològic del carburant !

    Respondre
  • #9 Yves
    (08/06/22 15:21)

    Dc va dir..
    Just a la fusta! Ja tenim la llei de residus però, és clar, no vesteix tant.

    Respondre
  • #8 Dc
    (08/06/22 13:39)

    Llei inutil. Si ja ho prohibeix la UE, aqui no haurien d'arribar.

    Respondre
  • #7 Gemma
    (08/06/22 10:20)

    Una canya de plàstic a la beguda és un objecte tan inútil que no ho pot ser més. No he entès mai la necessitat de generar un residu com aquest (a no ser que hi hagi un problema físic que t'impedeixi beure normalment). I si són de cartró o de bambú són igual d'inútils i d'innecessàries.

    Respondre
  • #6 Trobades a la tercera fase
    (08/06/22 10:18)

    Es requereixen tres fases que abasten quatre mesos per informar al pais sobre les tres “R” de tota la vida i un mes addicional de reflexió profunda a l'agost: molta reducció de recursos no veig jo...

    Respondre
  • #5 Cartró
    (08/06/22 09:57)

    Resulta que les canyes de cartró pesen més que les de plástic i a l'hora del seu transport, es consumeix més combustible, així que contaminen més en total.

    Respondre
  • #4 No hi haurà coses mes importants..
    (08/06/22 09:52)

    Imagino que no tenen coses mes importants que sol·lucionar i que és un pas molt gran per salvar el planeta prohibir les canyes de plàstics. Gràcies per fer tant per nosaltres!

    Respondre
  • #3 Ester
    (08/06/22 09:47)

    Les canyes que susbstitueixen les canyes de plàstic van embolcallades amb plàstic.(Per cert tenen un sabor asquerós).

    Respondre
  • #2 Joan
    (08/06/22 09:13)

    A veure quan és el final d'altres coses... o polítics...

    Respondre
Veure’n més
11
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts