Torres i Marquina intercanvien estratègies de telecomunicacions i turisme a Mònaco

El ministre i el secretari d'Estat s'han reunit amb diverses autoritats del Principat i han visitat empreses per conèixer la seva transició digital

El ministre Torres i el secretari d'Estat a MònacoGovern d'Andorra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres, acompanyat del secretari d’Estat de Transició Digital i Projectes Estratègics, Cesar Marquina, i del director general adjunt d’Andorra Telecom, Josep Antoni Ambatlle, és aquest dimarts de visita de treball al Principat de Mònaco, segons informa l'executiu en un comunicat. Així, la delegació andorranaha visitat inicialment l’empresa Monaco Cloud amb el seu director general, Pierre Puchois,l’operador del ‘núvol’ monegasc, que ofereix una àmplia gamma de serveis en línia tant per a les empreses públiques i privades residents com per a les estrangeres.

Després, l'executiu informa que els representants andorranss’han desplaçat a la Delegació Interministerial encarregada de la Transició Digital (DITN), on han mantingut diverses trobades i intercanvis. En aquest sentit, el titular de la cartera de Turisme i Telecomunicacionss’ha trobat amb el delegat interministerial, Frédéric Genta, amb qui han debatut sobre les diferents polítiques per a la transició digital impulsades a ambdós països, per compartir models d'èxit.

Per la seva banda, Marquina i Ambatlle han assistit a una presentació del programa Extended Monaco, a càrrec del responsable de la DITN, Pascal Rouison, i del director de serveis digitals, Julien Dejanovic, seguida d’una trobada amb Francesco Bongiovanni, director general d’Orbital Solution, una empresa del sector espacial implantada a Mònaco. Així mateix, el ministre, el secretari d'Estat i el director adjunt, han tingut una reunió amb el ministre d'EstatPierre Dartout a la seva residència on també ha pres part l'ambaixadora d'Andorra a França i MònacoEva Descarrega, així com el conseller de Govern i ministre de Finances i Economia, Jean Castellini, el delegat interministerial de la transició digital, Frédéric Genta, i la directora general de Relacions Exteriors i Cooperació, Isabelle Rosabrunetto.

Govern informa que en la visita a Mònaco, Torres també s'ha reunit amb eldirector de Turisme i Congressos, Guy Antognelli, en la qual s'han centrat en l'aposta d'Andorra per un turisme sostenible i de qualitat. En aquest sentit,Torres s’ha interessat per les polítiques i estratègies del turisme de congressos que s’aplica a Mònaco, i ha exposat a Antognelli les característiques i infraestructures que té Andorra. El ministre ha exposat que des de fa anys el Principat i l’OMT celebren al país de manera biennal el Congrés Mundial de Neu i de Muntanya, amb conferenciants i congressistes vinguts d’arreu del món.

tracking