L'impost sobre pisos buits serà per fomentar el lloguer social

El ministre Jover ho ha explicat durant la presentació del projecte de llei per millorar el poder adquisitiu de la ciutadania

Habitatges de les parròquies centrals.ARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L'executiu modificarà l'impost sobre els habitatges buits en un termini de tres mesos els quals destinarà a fer-ne una avaluació. Així ho ha explicat el ministre de Finances iPortaveu, Eric Jover, durant la roda de premsa de presentació del projecte de llei per millorar el poder adquisitiu de la ciutadania, aquesta tarda. Així, l'import que es recaptarà per la via de l'impost es convertirà en finalista i es destinarà a l'habitatge social o de preu assequible.

Així mateix, l'objectiu és fer-lo "més eficient" perquè englobi a més gent, "el nombre de personesd’inscripcions registrades no és el que desitjaríem", ha dit el titular de Finances. Per això, el ministre ha especificat que se suprimiran exempcions perquè tingui un major impacte i aconseguir que surtin al mercat de lloguer més pisos dels actuals. "No vull recaptar massa en l'impost, sinó que faci que els propietaris destinin més vivendes a l'habitatge de lloguer i que no deixin el pis buit", ha assenyalat Jover. En aquesta línia, el Portaveu de l'executiu ha dit que creuen que podria servir per "augmentar l'oferta de lloguer i poder controlar de millor manera els preus del mercat".

tracking