eleccions legislatives

La tercera volta

Les eleccions legislatives marcaran el mandat de Macron i molts votants se les prenen com la ronda final de les presidencials

L'ambaixador francès a Andorra, Jean-Claude Tribolet, a peu d'urna.Martí Francàs

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mes i mig després de la reelecció d’Emmanuel Macron com a president de la República, per a molts electors les eleccions legislatives van arribar com una tercera volta que determinarà si La República en Marxa manté la majoria parlamentària que li ha permès governar els darrers cinc anys amb el suport dels grups parlamentaris de centredreta Moviment Demòcrata i la Unió de Demòcrates i Independents o si hi ha un viratge parlamentari cap a altres opcions polítiques amb l’extrema dreta de Marine Le Pen i l’esquerra de Jean-Luc Mélenchon com a principals protagonistes.

L’Alexandre és un resident francès va explicar que havia vingut a votar perquè és el seu deure polític escollir qui serà el representant d’Andorra a l’assemblea nacional. Sobre la influència del resultat de les legislatives va comentar que creia que “són la tercera volta de les presidencials perquè determinaran quin serà el curs de la legislatura”. Sobre aquesta qüestió va apuntar que en cas que guanyi Macron “podrà fer el que vulgui” i si no tindrà uns límits que l’obligaran a consensuar més les seves polítiques. En el cas de la Mefre Emmanuele, va assegurar que venia a votar per trobar “un candidat que trobi prou bo”. Va comentar que “en general decideixen coses amb les quals no estic contenta i espero que surti el que vull perquè si m’haig de queixar sabré qui m’està representant”. Dels efectes d’aquests comicis sobre Andorra va comentar que habitualment “moltes vegades no pensem per Andorra, però el que he votat avui representa més Andorra que França”, va afirmar. D’altres votants com l’Hugo Lafontain van explicar que havia vingut a confirmar el seu vot per Macron “perquè si no ho tindrà molt difícil durant la legislatura”. En una línia similar es va expressar Allain Bourdot: “És necessari fer valdre el nostre vot i reafirmar el que vam votar a les presidencials”. Ell també és dels votants que creu que pot ser una 3a volta perquè determinarà la capacitat d’acció del president. “Potser hi ha qui desitja un parlament més equilibrat que obligui a arribar a consensos, i d’altres que es reforci el lideratge de Macron”, va concloure.

Una votant s'identifica a l'Ambaixada mentre dos més dipositen el seu vot.

tracking