x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Tribunals

Esgrimeix els drets dels infants per no ser expulsat

La sala administrativa del Superior manté els cinc anys sense poder entrar al país a un jove de 26 anys que va al·legar la carta de l’ONU
Façana de la seu de la justícia.

Façana de la seu de la justícia.

Façana de la seu de la justícia.

ARXIU
Actualitzada 05/06/2022 a les 12:01
Un jove de 26 anys, expulsat durant cinc anys d’Andorra per una ordre del ministeri de Justícia i Interior, va al·legar sense èxit al Tribunal Superior que fer-lo fora del país comportava una ingerència arbitrària en la vida familiar de l’interessat i violava els drets de l’infant, que garanteix el Pacte de drets civils i polítics de l’ONU. Per als magistrats que han estudiat la causa “s’ha de considerar que la invocació dels drets dels infants resulta improcedent en aquest cas, en què l’agent té 26 anys i és, per tant, major d’edat”.

El jove va interposar una demanda contra el Govern, en què impugnava l’acord adoptat en data 14 d’abril del 2021, que havia desestimat el recurs formulat contra la resolució de l’executiu, per mitjà de la qual es va disposar la seva expulsió del territori nacional durant un període de cinc anys. La sentència d’octubre del 2021 de la Secció Administrativa del Tribunal de Batlles va desestimar la demanda declarant que les resolucions impugnades eren ajustades a dret i als fins que legitimen l’activitat administrativa.

La representació de la part agent va interposar recurs d’apel·lació contra l’esmentada sentència de la Batllia, el qual es fonamentava en dos al·legacions. La primera, que la sentència és incongruent, ja que no s’ha pronunciat sobre la petició de suspensió cautelar de les resolucions administratives impugnades. I la segona, que la mesura d’expulsió comporta una ingerència arbitrària en la vida familiar de l’interessat i viola els drets de l’infant que garanteix el Pacte de drets civils i polítics de l’ONU.

En la seva sentència, a més de desestimar la violació dels drets de l’infant al ser l’expulsat major d’edat, la sala recorda que les resolucions administratives i la mateixa sentència apel·lada es basen en la conducta antisocial que l’interessat ha mantingut de forma reiterada, amb nombroses detencions, bona part de les quals relacionades amb la tinença i el tràfic de substàncies estupefaents, però que també es refereixen a la conducció sota els efectes de l’alcoholèmia i als maltractaments en l’àmbit domèstic. La darrera d’aquestes detencions va donar lloc al processament i a l’ingrés a la presó del jove.

També recorden que el jove, amb anterioritat a l’adopció de la mesura que s’examina, ja va ser objecte d’un advertiment d’expulsió el 24 de juliol del 2015, no obstant el qual ha continuat en la mateixa línia de conducta. “No ofereix dubte que els fets acreditats en el procés són suficients per considerar que existeix un risc per a les persones, els béns i per a l’ordre públic”, sentencien els magistrats del TS.
Etiquetes
8
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts