memòria del 2021

Caldea perd 2,3 milions el 2021 per l'efecte de la covid

L’excel·lent resultat del segon semestre, “l’únic d’activitat relativament normal”, va permetre parar el cop provocat per la covid-19

Caldea va arrossegar l'any passat les restriccions per la covid-19 a l'hora de tancar els comptes.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Caldea va tancar l’exercici del 2021 amb unes pèrdues de 2,3 milions d’euros, segons s’indica a la memòria d’activitats de l’any passat, a la qual ha tingut accés el Diari. Un resultat de caixa similar al que va obtenir l’exercici del 2020, quan va tancar els comptes també amb 2,3 milions de pèrdues. El 2021 va quedar reduït a un semestre d’activitat relativament normal, el segon, ja que durant els primers sis mesos de l’any l’anul·lació del tràfic turístic va restar més de cinc milions d’euros de facturació, ressalta Caldea a la memòria, en què afegeix que l’ambiciós pla de recuperació del segon semestre va tenir un resultat molt positiu que va aconseguir que les vendes de l’últim tram de l’any superessin les d’anys precovid. De fet, recorden, a l’agost Caldea va marcar un rècord històric de vendes en un sol mes, superant els dos milions d’euros d’ingressos.

El termolúdic indica a la memòria que durant tot l’exercici passat es van implementar unes mesures d’estalvi severes, algunes força dràstiques, com el tancament d’algunes seccions i l’aplicació d’ERTO i de reduccions salarials. Però que en el segon semestre de l’any, el pla de reactivació establert “va resultar un èxit incontestable”, ja que les vendes de l’empresa van superar el pressupost fixat per a aquest període, i van ser superiors a les del segon semestre del 2019 en més de 400.000 euros.

Caldea, segons s’indica a la memòria, ha assolit un flux de caixa positiu d’un milió cent mil euros “en un exercici altament complex”. Així mateix, la caiguda de les vendes l’hivern 2020-2021 va ser tan pronunciada que “ni l’èxit del pla de reactivació engegat a principi de l’estiu, ni l’esforç d’estalvi, han impedit que l’empresa torni a registrar unes pèrdues comptables de més de dos milions d’euros”.

Situació financera

A la memòria del termolúdic s’indica que pel que fa a la situació financera “cal destacar la solidesa de Caldea, que ha finalitzat l’exercici amb una tresoreria que s’aproxima als dos milions d’euros, i el que és més rellevant, sense cap deute amb entitats financeres, una posició envejable per a una empresa turística després dels dos anys més adversos per al sector del turisme de la història recent d’aquesta indústria”.

L’any passat el termolúdic va obtenir uns ingressos d’explotació d’11,4 milions d’euros i les despeses d’explotació es van enfilar fins als 11,7 milions. Els números de Caldea incorporats a la memòria indiquen que el resultat de l’explotació del termolúdic van ser d’1,9 milions negatius. Afegits els ingressos i les despeses financeres i els altres ingressos i despeses no recurrents, el resultat de l’exercici del 2021 va donar els 2,3 milions de pèrdues.

En la presentació de la memòria, el director general del termolúdic, Miguel Pedregal, reconeix que “el cop de la covid-19 sobre el resultat del 2021 ha estat molt dur, però podem afirmar amb satisfacció que, malgrat el fort impacte que aquesta crisi sense precedents ha tingut en l’empresa, Caldea ha superat amb èxit aquesta prova d’estrès, conservant en tot moment una bona salut financera que confirma la robustesa del model”. Afegeix que els pròxims anys “Caldea prendrà un nou impuls que elevarà la seva rendibilitat, ja que preveiem engegar un pla transformador que ha de convertir l’spa termal en un veritable resort”.

Futur immediat

L’any 2022, segons s’indica a la memòria corresponent a l’exercici passat del termolúdic, “s’hauria de confirmar com el de la superació definitiva de la crisi de la covid-19, tot i haver començat amb una nova onada del virus que va restar cert ímpetu a la recuperació, i a pesar dels efectes de la guerra a Ucraïna sobre les economies mundials”.

Pel que fa a Caldea, la direcció del termolúdic afirma que, des de l’estiu del 2021, l’activitat és molt semblant a la d’abans de la pandèmia. En aquest sentit, un cop retirades totes les restriccions a l’abril, sembla que han recuperat definitivament l’estabilitat. De fet, l’empresa ha tancat la temporada d’hivern 2021-2022 amb un increment de prop del 8% de les vendes respecte a la temporada 2018-2019, i preveu completar l’any superant les xifres del 2019 i amb resultat positiu de més d’un milió d’euros.

Així, el pressupost del 2022 del termolúdic té fixats uns 16,5 milions d’euros d’ingressos d’explotació i uns 15,3 milions de despesa d’explotació per un resultat d’1,1 milions. El benefici de l’any en curs acabaria sent d’un milió d’euros un cop afegits els ingressos i les despeses financeres i els altres ingressos i despeses no recurrents.

tracking