x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
pisos

Els requisits de les cèdules d'habitabilitat s'han adaptat per incentivar el lloguer

El ministre Filloy va comentar que s’aplica per afrontar l’emergència de l’habitatge
El ministre d'Ordenament Territorial i Habitatge, Víctor Filloy.

El ministre d'Ordenament Territorial i Habitatge, Víctor Filloy.

El ministre d'Ordenament Territorial i Habitatge, Víctor Filloy.

Fernando Galindo
Actualitzada 03/06/2022 a les 17:03
Víctor Filloy, ministre d’Ordenament Territorial i Habitatge, va explicar ahir que les cèdules d’habitabilitat d’aquells immobles que estan buits i s’han de reformar tindran els requisits de l’any de construcció en comptes dels actuals per facilitar l’entrada de pisos al mercat del lloguer. És una idea que el ministre va comentar que s’aplica per afrontar l’emergència de l’habitatge.

Una de les mesures més urgents que Govern té la intenció d’aplicar és una habilitació legal per saber qui hi ha darrere de cadascun dels habitatges amb baix consum elèctric, “per poder-hi contactar i poder-los oferir una solució quirúrgica que permeti fer entrar aquests pisos al mercat del lloguer”, va declarar Filloy. Sobre aquesta qüestió, el titular d’Ordenament Territorial i Habitatge va afegir que “aquesta tasca és complicada i sabem que pot arribar a durar anys”.

Segons Filloy, una de les claus per destensar el mercat immobiliari al Principat és la promoció d’habitatge públic. Va assenyalar que tenen de referent les polítiques que aplica la ciutat de Viena. “Fa cent anys que l’ajuntament promociona l’habitatge públic”, va explicar. Va apuntar que aquestes polítiques no són la solució, però ajuden a recular el mercat com és el cas de la capital austríaca. Sobre aquesta qüestió, va assegurar que es necessita que el sector privat també ajudi a augmentar l’oferta amb pisos assequibles i de preu mitjà. El ministre va afegir que “tenim projectes en marxa d’aquest tipus com és el cas de la Borda Nova, però 44 pisos no solucionaran el problema de l’habitatge”. Tot i això, va detallar que “haurem d’anar creant una estructura d’habitatge protegit que ens permeti anticipar-nos a situacions que poden tensar més el mercat”.

El ministre d’Ordenament Territorial i Habitatge va comentar sobre la possibilitat de regular el preu del lloguer que han de treballar en mesures d’estímul del mercat, però en cap cas tenen la intenció d’impulsar mesures que limitin el preu del lloguer dels pisos perquè des de Govern es considera que podria bloquejar el ritme de creixement de l’oferta immobiliària.
Etiquetes
  • #8 Joan
    (03/06/22 15:09)

    toni va dir..
    Tota la raó. Aquesta situació de bombolla va anell al dit als polítics. Cobren més les administracions i poden sortir als mitjans de comunicació amb unes fotografies de revista de gran tiratge, com que la seva gestió és excel.lent. Però el dia que s'acabi la bombolla, ja veurem com aquests polítics ho arreglaran. I que no ens demanin de pagar més impostos.

    Respondre
  • #7 Pau sense vot
    (03/06/22 13:46)

    Es lo lógico, así se hace en España, siempre y cuando la unidad ya tuviera cédula, es decir ya estuviera registrada como vivienda. Si haces un cambio de uso de local a vivienda sí es correcto aplicar las condicionantes de cédula 2020. Además las condicionantes de la cédula a veces exceden el alcance del propietario de un piso (ancho escalera comunitaria, espacios vestíbulo general, etc).
    Cosas como estas son las que hay que mover para aumentar bolsa de habitatges lloguer y no tonterías de subir los alquileres bajos más que el IPC...

    Respondre
  • #6 Etty
    (03/06/22 11:52)

    Les mesures del ministre Filloy, arrivent tard,però és millor tard que mai !

    Respondre
  • #5 toni
    (03/06/22 11:51)

    si ens puguessim estalviar els salaris d'alguns i destinar-ho a construïr-hi pisos socials segurament seria força més efectiu.

    Respondre
  • #4 Inutilitat
    (03/06/22 09:09)

    Càrrecs inútils i/o inútils als càrrecs,es pot interpretar en ambdós sentits. No podem continuar recolzant el sistema polític actual de cap de les maneres!

    Respondre
  • #3 Ckicki bombomm
    (03/06/22 08:48)

    Sembla una mida discriminatoria , i no es el fons del problema 

    Respondre
  • #2 Ministre d'habitatge...
    (03/06/22 08:17)

    Ministre d'habitatge de que?...sería millor Ministre de no fe res!!!

    Respondre
  • #1 Toni
    (03/06/22 07:30)

    De veritat creieu que hi ha pisos que no es lloguen per un endoll mal posat? Heu obligat a que les finestres siguin de triple vidre, aillaments de passive house amb el sobre cost de construccio que aporta. I ara us queixeu del preu dels pisos de lloguer…

    Respondre
8
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts