L'IPC es dispara al 6,5%

La pujada de preus dels aliments i el transport eleven de nou la inflació

Evolució de l'IPC al maig anteriorsFont Estadística

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La inflació torna a situar-se a nivells rècord. L'Índex de Preus al Consum (IPC) avançat del maig arriba al 6,5%, que representen cinc dècimes per sobre de l'indicador interanual de l'abril, segons publica Estadística. Eric Jover, en la roda de premsa posterior al consell de ministres, ha fet una petita valoració de l'IPC avançat on ha apuntat que "la petita bona notícia és que la inflaciósubjacent -la que no té en compte l'energia- continua al 2% i escaig".

L'informe atribueix a "l'acceleració dels preus de l'alimentació i del transport per l'augment del preu dels carburants" l'encariment del nivell de vida a Andorra. La pujada del maig contrasta amb la xifra que es registrava en anys anteriors. Estadística precisa que l'IPC del maig del 2021 era de l'1,2% i el del 2020 va ser del 0,1%.

Els indicadors avançats de la inflació als països veïns registren un increment similar al del Principat amb una pujada de quatre dècimes respecte a l'abril. L'índex espanyol se situa en el 8,7% d'augment interanual i el de França està en el 5,2%, segons el departament d'Estadística.

tracking