Solidaritat

La Creu Roja creix en voluntaris, empleats i persones ateses

Estudia amb el comú de Sant Julià com oferir pisos amb serveis per a la gent gran

Jordi Fernández, Pol Pedrós i David Fraissinet.Martí Francàs

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Creu Roja va comptar amb 570 voluntaris, uns 30 més que el 2020, durant el 2021. Les hores dedicades han baixat substancialment, de les 81.900 del 2020 amb la feina que comportaven els stoplabs, cribratges, etcètera, a les 10.700 del darrer any. La Creu Roja va augmentar la plantilla de 56 empleats a 92 l’any passat. Amb l’entrada de més efectius van créixer tots els tipus de transports sociosanitaris, tant els de grup com els socials i els individuals.

Al llarg de l’any passat també es van instal·lar 24 desfibril·ladors nous, deixant un total de 146 repartits per tot el Principat. La Creu Roja va practicar més de 300.000 proves de covid-19, la majoria es van fer en els cribratges escolars, unes 200.000, unes 100.000 es van fer als stoplabs i la resta es van repartir entre les proves a domicili i de seguiment de gent gran. La botiga solidària de la Creu Roja va augmentar el nombre de persones a les quals va atendre. “Hem pogut ajudar moltes famílies del país perquè particulars i empreses ens han ajudat logísticament”, va assegurar Jordi Fernández, director de la Creu Roja. “Ha faltat en algun moment menjar, però en general no han tingut cap problema.”

Més enllà del balanç anual, la Creu Roja va informar que s’està treballant amb el comú de Sant Julià per oferir pisos amb serveis per a la gent gran que permetin als padrins viure en un espai domèstic però adaptat a casa seva. “Encara no hi ha pisos concrets ni un projecte clar, però les intencions del comú i la Creu Roja són bones i volem fer-ho”, va comentar David Fraissinet, vicepresident de l’ONG.

Pol Pedrós, president de la Creu Roja, va explicar que s’està preparant un cinquè comboi d’ajut humanitari, que serà l’últim cap a Ucraïna i que sortirà a principi de juny. Ja han enviat 53 tones d’ajuda humanitària.

tracking