Energia renovable

FEDA enllestirà el parc eòlic del Maià el 2026

Albert Moles i Marc Calvet a Grau Roig.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Albert Moles, director general de FEDA, va assegurar que esperen aconseguir totes les licitacions necessàries a final d’aquest any o principi del que ve per començar les obres del parc eòlic del Maià. “És el nostre projecte estrella, estem acabant de fer mesures i mirant l’estudi d’impacte, però l’objectiu és que aquest any, o com a molt a principi del que ve, tinguem els permisos per poder construir el parc eòlic”, va declarar Moles. Aquest projecte va en la línia de garantir accés a l’energia a un preu estable que s’ha marcat la parapública. Els càlculs de FEDA són que el parc, en la situació actual de subministraments, trigaria prop de dos anys a construir-se. Per tant, a final del 2025 podria estar enllestit. Tot i que els càlculs encara no són del tot precisos, des de FEDA van comentar que el pressupost és d’entre 25 i 28 milions d’euros. Aquest parc generaria uns 45 gigawatts/hora cada any.

Moles va explicar els plans de FEDA en la presentació de les obres per construir un parc fotovoltaic d’energia solar a Grau Roig. Esperen tenir-lo llest perquè entri en funcionament abans de l’hivern. El projecte de la parapública costarà 1,2 milions d’euros i es preveu que pugui generar energia per cobrir la demanda de 250 llars tipus.

La construcció d’aquest parc és una prova pilot de producció d’energia solar en alta muntanya amb plaques que tenen receptors a ambdues bandes per aprofitar el reflex del sol a la neu durant l’hivern. Pel que fa a la sostenibilitat ambiental, des de la parapública calculen que aquest parc solar ajudarà a evitar que es produeixin fins a 180 tones de diòxid de carboni al país.

ELS EFECTES EN LES TARIFES DEL PREU DEL GAS

El govern espanyol està impulsant mesures per limitar el preu del gas dedicat a produir energia elèctrica. Segons Albert Moles, director general de FEDA, aquestes mesures, en cas de ser aprovades, no faran baixar els preus de l’electricitat, però sí que evitaran que en moments de certa tensió no pugin de manera sobtada. La limitació que proposa Espanya per sobre de tot és una mesura de prevenció. Des de FEDA consideren que amb aquesta situació i la pujada en el preu de les tarifes dels darrers mesos els comptes no han de patir i estan preparats per encarar l’encariment de l’energia sense que tingui efectes en el preu.

tracking