interior

La policia treballarà i compartirà informació amb l'Europol

L’acord vincula el cos amb la resta de cossos de seguretat dels estats europeus

Policia i Guàrdia Civil treballant plegats.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia va arribar a un acord de treball amb l’Europol, l’Agència de la Unió Europea per la Cooperació Policial. El pacte estableix un sistema segur per a l’intercanvi d’informació entre les parts, que vincula Andorra amb les autoritats policials dels estats membres de la Unió Europea. A més, el pacte permet col·laborar amb països tercers extracomunitaris i organitzacions associades a l’Europol.

L’objectiu d’aquest acord de treball és ampliar i aprofundir la col·laboració en matèria de seguretat policial. La comunicació amb la resta de cossos es desenvoluparà a través de les unitats nacionals. El funcionament d’aquest òrgans consisteixen en el fet que cada Estat designa una Unitat Nacional, que és l’òrgan d’enllaç amb els respectius serveis nacionals competents.

L’acord permet que Andorra pugui fins i tot desplegar un oficial d’enllaç a la seu d’Europol a la Haia, als Països Baixos, per unir-se a la seva comunitat única d’oficines d’enllaç de les autoritats de més de 40 països de tot el món. D’aquesta manera la policia del Principat queda definitivament connectada als sistemes policials de molts països que poden ajudar a prevenir crims al país i que a la vegada pot ajudar a detectar criminals estrangers que per alguna raó puguin deixar rastre d’algun delicte a Andorra.

Aquest acord no forma part de les negociacions de l’acord d’associació. Es tracta d’una col·laboració independent d’aquest acord i al que s’ha arribat per altres vies de negociació. Govern va assegurar que no es preveu cap ampliació de l’acord de treball amb l’Europol un cop estigui signat l’acord d’associació. Asseguren que seran acords complementaris.

La finalitat de l’acord d’associació i la col·laboració amb l’Europol és reforçar la relació entre la Unió Europea i el Principat.

tracking