x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
problemes amb el sistema informàtic

Espot afirma que ja s'estan pagant les factures pendents

Assegura que estan fent front als deutes per valor de 12 milions i que la situació se solucionarà en breu.
El ministre de Finances, Eric Jover, al Consell General.

El ministre de Finances, Eric Jover, al Consell General.

El ministre de Finances, Eric Jover, al Consell General.

Fernando Galindo
Actualitzada 29/05/2022 a les 12:08
El cap de Govern, Xavier Espot, va afirmar ahir que l’executiu ja ha començat a pagar als proveïdors les factures pendents per un valor total de prop 12 milions d’euros. Així ho va indicar ahir en declaracions als mitjans de comunicació en les quals va deixar clar que “s’està fent el pagament de factures que no havien arribat a venciment i posant al dia les factures que ja havien vençut”. En aquest sentit, Espot va remarcar que “per tant, és una situació que es regularitzarà molt ràpidament”. Els problemes amb els pagaments van ser ocasionats, segons va explicar el ministre Jover en seu parlamentària, per disfucions amb el sistema informàtic”.

Els motius
El titular de la cartera de Finances també va indicar que “el programa no permet prioritzar pagaments per data de venciment, fet que ha provocat que s’hagin pagat primer factures que encara no havien vençut que d’altres que ja ho havien fet”. Una situació que va provocar, segons va exposar Jover, que “hi ha factures que s’han pagat a 30 dies i d’altres a 70”, motiu pel qual va considerar que “no s’ha generat un problema de tresoreria a les empreses”. El responsable ministerial demòcrata també va admetre que “estic convençut que hi ha proveïdors als quals els hem provocat un menyscapte i assumirem els interessos que toqui, però caldrà analitzar-ho cas per cas”.


El ministre de Finances també va apuntar al Consell General en resposta a una pregunta dels consellers socialdemòcrates que un dels motius pels enderrariments dels pagaments als proveïdors era la defunció d’una de les treballadores responsables de realitzar-los. En aquesta línia, el responsable de les finances de l’executiu va explicar que “es necessita un temps d’aprenentatge, que fa que no siguem tan eficients, a més d’algunes deficiències que s’han detectat en el mateix sistema”.


Les declaracions van indignar la família de la treballadora difunta, que consideren que les declaracions de Jover són “molt desafortunades” a part d’entendre que és “inadmissible” que es referís al traspàs d’una persona com a motiu dels problemes de pagament. En aquest sentit, els familiars de la funcionària difunta recorden que la dona no treballava sola al departament i que de fet no era ni la màxima responsable de la secció, de manera que la seva marxa no pot ser el motiu dels retards.


Els familiars també van voler afegir que evidentment com a treballadora feia festes i vacances i que durant aquests dies els pagaments es continuaven fent amb normalitat. Per tot plegat reiteren que és “inadmissible que el ministre s’hagi referit al Consell General a la seva mort per justificar els retards dels pagaments del Govern”.


 
  • #9 Bose
    (29/05/22 22:42)

    Els proveïdors tenen raó. Una mentida més. ECOFIN.

    Respondre
  • #8 Anonim
    (29/05/22 18:44)

    La nostra empresa de del gener 2021 que govern  no ens paga. Per problemes informàtics com diuen segur que no perquè fa any i mig que esperem el pagament. Quina desesperació!!

    Respondre
  • #7 Del club
    (29/05/22 15:27)

  • #6 Joan
    (29/05/22 14:40)

    Les del Costa espero que ja les hagueu pagat, que són les que interessen.

    Respondre
  • #5 Josep
    (29/05/22 13:52)

    Menuda trola!!!!!!!!

    Respondre
  • #4 El Club
    (29/05/22 12:00)

    I la CASS fa la resta. ÉS a dir, tot aquell que no sigui del Club, ignorat i cardat. (Sigui quina sigui la seva malaltia).

    Respondre
  • #3 Ciutadana
    (29/05/22 11:51)

    Jajajajajaja quantes mentides !!!convoqueu eleccions ja !!! 

    Respondre
  • #2 Informació
    (29/05/22 11:18)

    Demà dilluns farà sis mesos de l'emissió de la nostra factura. De moment, nanai de la xina. Sr. Espot, per a la seva informació, dins les empreses, casualment, també hi ha persones.

    Respondre
  • #1 Empresaripasnt ho malament
    (29/05/22 10:58)

    Mentida, mentida, mentida 

    Respondre
9
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts