x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
enllaç aERI

Més connexions a l'aeroport

Gallardo preveu llançar els concursos per operar vols amb França i Portugal aquest any
L'aeroport d'Andorra-la Seu vol ampliar les connexions.

L'aeroport d'Andorra-la Seu vol ampliar les connexions.

L'aeroport d'Andorra-la Seu vol ampliar les connexions.

Fernando Galindo
Actualitzada 27/05/2022 a les 11:00
La connexió aèria d’Andorra amb França i Portugal cada vegada és més a prop de ser una realitat. Així ho va manifestar ahir el ministre d’Economia, Jordi Gallardo, que va explicar que espera llançar els concursos per operar vols amb França i Portugal abans que acabi l’any. El primer pas, però, és fer un estudi de mercat, com ja es va fer en el cas dels vols entre l’aeroport d’Andorra-la Seu i Madrid, per avaluar la viabilitat de la connexió. Precisament, aquest és l’estadi en què el Govern es troba actualment treballant abans de fer públics els concursos.

De fet, l’executiu sempre ha defensat que la connexió amb Madrid era el primer pas a l’hora d’enllaçar Andorra amb el món i que la voluntat és continuar sumant destins a través de l’aeroport. És per aquest motiu que el titular de la cartera d’Economia va deixar clar que no descarta establir connexions amb altres indrets, més enllà de Madrid, França i Portugal. De fet, va detallar que ja ha conversat amb una de les companyies britàniques que operen amb el model d’avió que pot aterrar a la Seu. “Va ser ben rebut i ara estem analitzant les possibilitats de les dues parts”, va apuntar. En aquest sentit, Gallardo es va mostrar segur de l’oportunitat que suposaria per a Andorra comptar amb vols directes a la capital anglesa. “El mercat britànic, al cap de l’any, porta al país prop de 100.000 turistes. Estem convençuts que si fem una connectivitat a través de l’aeroport amb Londres, aquesta xifra es pot incrementar”. A més, Gallardo va precisar que, en el cas del Regne Unit, “l’existència de la demanda l’hem detectat més ràpidament”.

Ara bé, abans d’augmentar les connexions, l’executiu és conscient de la necessitat de revisar els actuals protocols, que no permeten aterrar avions quan la temperatura supera els 30 graus. Gallardo va sostenir que es tracta d’una normativa obsoleta, ja que es va aprovar l’any 2015 segons un altre model d’avió i en un moment quan encara “no hi havia un històric de vols anteriors”. En concret, el ministre va sostenir que “el model d’avió pot operar tranquil·lament amb temperatures superiors als 40 graus”. Tant el Govern com Air Nostrum han demanat a l’Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA) que acceleri la revisió de la normativa, ja que la calor ha arribat abans de l’esperat aquest any.

Andorra Business Market
Gallardo va fer aquestes declaracions durant l’Andorra Business Market, que en aquesta segona edició ha atret uns 200 participants i connecta 25 inversors i 27 start-ups. Aquest fòrum també serveix, segons el ministre, per mostrar als inversors “les oportunitats que ofereix Andorra”.

 
GALLARDO DEFENSA LA INVERSIÓ PROVINENT DE LES ILLES CAIMAN
La inversió que Andorra va rebre l’any passat provinent de les illes Caiman ha despertat la curiositat de molts. Un d’ells ha estat el conseller general Joaquim Miró, que ahir va entrar una bateria de preguntes escrites en relació amb aquest moviment, que suposa el 60% de la inversió estrangera rebuda el 2021 i que supera els 317 milions d’euros. El conseller general també va sol·licitar informació sobre els sectors econòmics en què es reflecteixen les inversions, així com conèixer com es calcula la inversió neta i si es compleixen les recomanacions que fa l’OCDE.

El ministre d’Economia va admetre ahir que es tracta “d’un moviment que és sucós pensar que pot haver-hi algun element distorsionador”, però va assegurar que “tot s’ha fet com toca”. En aquest sentit, va esgrimir que “tothom pot estar absolutament tranquil, que tot s’ha fet correctament, amb la transparència i compliment dels estàndards internacionals de legalitat i homologació que hem de complir en el procés d’autorització de qualsevol inversió estran­gera”.

Gallardo va indicar que oferirà tota la informació que sigui possible, perquè “hi ha una confidencialitat que hem de respectar”, i va aprofitar per destacar que “és una inversió que aporta molt valor i que, per tant, a més a més ens ha de gratificar”.
Etiquetes
  • #7 jove
    (27/05/22 19:57)

    Que marxi i no torni !!!

    Respondre
  • #6 Bye,bye
    (27/05/22 16:40)

    El què ha fer és comprar-se un bitllet sense retorn !


    Respondre
  • #5 Maverick
    (27/05/22 13:48)

    Collonut!!! Sempre es podran desviar a Pamies

    Respondre
  • #4 visquent del cuento
    (27/05/22 11:49)

    Gent que viu del cuento com el Gallardo

    Respondre
  • #3 reporter
    (27/05/22 11:49)

    Vayase ya !!!!

    Respondre
  • #2 Xavier
    (27/05/22 11:39)

    I per que no fan na connexió amb les Seychelles? Jo demano si em podrien fer Ambaixador, i promocionaria molt bé el pais i el seu Govern, i solament tornaria a Andorra per votar, a DA lògicament, mentres hem mantinguin el càrrec ... i diré a tothom que som uns privilegiats de tenir un Govern tan competent, professional, i totes i tots els seus membres son molt macos, elegants i distingits ... va per favor

    Respondre
  • #1 Pere
    (27/05/22 10:50)

    Pero Marxa ja !!!

    Respondre
7
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts