x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
PLA INTEGRAL DE SALUT MENTAL

Els psicòlegs negocien amb Govern les patologies de la cartera de serveis

El col·legi espera tancar l'acord abans de l'estiu, però apunten que segurament serà al setembre
La ministra Riva amb Sílvia Palau i Berta Jiménez

La ministra Riva amb Sílvia Palau i Berta Jiménez

La ministra Riva, Sílvia Palau i Berta Jiménez aquest matí

Fernando Galindo
Actualitzada 27/05/2022 a les 17:02
El Col·legi Oficial de Psicòlegs continua treballant amb Govern per concloure les patologies que s'inclouran a la cartera de serveis. Així ho ha afirmat aquest matí la seva presidenta, Sílvia Palau, durant la visita dels nous recursos i espais que ofereix el Centre de Tecnificació d'Ordino (CTEO) on s'ha dut a terme la signatura del conveni amb el Col·legi de Dietistes Nutricionistes i el Col·legi Oficial de Psicòlegs (Copsia).

Així, Palau ha afirmat que actualment s'estan determinant les patologies que consideren que s'han d'incloure a la cartera de serveis. "Ens agradaria poder-ho incloure tot, però és evident i entenem la necessitat immediata del país i les limitacions en l'àmbit econòmic, per això procurem que siguin aquelles patologies que més afecten la societat", ha dit. En aquest sentit, ha fet referència a malalties com la depressió, l'ansietat, l'estrès posttraumàtic o els trastorns de conducta alimentària. "Estem treballant molt per classificar aquestes patologies segons la gravetat, en moderat, lleu, greu i poder-les classificar d'una manera accessible per a tots, tant per Govern com per nosaltres".

La presidenta del col·legi ha assenyalat que l'objectiu "és apropar la societat a la psicologia perquè entenem que no tothom pot accedir a una sessió de psicologia". En aquesta línia, Palau puntualitzava que "mitjançant un forfet de sessions com s'ha fet per la covid-19 o l'apropament de la psicologia augmentaran els casos i ens podrem apropar més a la societat que més ens necessita".

El col·legi ha exposat que ja s'ha decidit com es duran a terme les derivacions -mitjançant el metge referent, els especialistes referents, els pediatres, aquells que tenen l'usuari a prop i aquells psicòlegs de la Unitat de Conductes Addictives o altres que puguin estar al servei del SAAS- així com els professionals que s'acreditaran per oferir el servei. Tot i això, encara falta definir aspectes com l'econòmic per a acabar de definir l'entrada de l'atenció psicològica a la CASS. "És un tema que encara no hem treballat i que esperem que breument puguem atendre. Estaria bé tancar-ho abans de l'estiu, però sí que som conscients que està previst tenir-ho al setembre".

Per la seva banda, la presidenta del Col·legi de Dietistes Nutricionistes d'Andorra, Berta Jiménez, ha assenyalat que encara s'han de reunir amb el ministre de Salut, Albert Font.
Etiquetes
  • #1 Usuari CASS
    (27/05/22 14:51)

    I mentrestant la CASS se'n fot dels transtorns i de les enfermetats mentals.

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts