TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

CIBERSEGURETAT

Alerta per un intent d'estafa mitjançant SMS

L'Agència Nacional de Ciberseguretat avisa que no s'obri cap enllaç ni es donin les dades de la targeta

Missatge via SMS que arriba als usuarisANC-AD

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Agència Nacional de Ciberseguretat (ANC-AD) ha detectat una nova campanya dephishingvia SMS, la qual envia un enllaç maliciós a l'usuari indicant que té pendent un pagament dela duanaper un import molt baix, concretament d'1,79 euros per recollir un paquet de correus espanyols. Un cop l'usuari accedeix a l'enllaç, automàticament el redirigeix cap a una pàgina falsa on es pot observar que l'adreça web no té res a veure amb el proveïdor del servei, hi ha una urgència en el pagament i el botó d'accés per efectuar el pagament és molt visible i centrat a la pantalla.

L'agència alerta que un cop l'usuari cau en l'engany de clicar sobre el botó de "PAGAR", es dirigeix a una pàgina que emula un entorn de pagament real, el qual demana les dades de la targeta de crèdit, la caducitat i el codi de seguretat d'aquesta a l'usuari. A més, demana el pin de la targeta, el que provoca que l'usuari a partir d'aquest moment faciliti totes les dades de la seva targeta, la qual a partir d'aquest moment passaran en mans dels ciberdelinqüents, poden utilitzar-la en qualsevol moment.

tracking