Esclerosi múltiple

Trana reclama una unitat de neurologia a l'hospital

Demana un centre de dia dedicat a les malalties neurològiques

Jacint Risco i Xavier Espot durant els parlaments.SFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Jacint Risco, president de l’Associació de Tractament i Rehabilitació de les Afeccions Neuromotrius (Trana), va reclamar que s’estableixi una unitat de neurologia per poder donar millor atenció a les malalties neurodegeneratives i neuromotrius. Risco també va reclamar que es conclogui el projecte del centre de dia dedicat a pacients que pateixen patologies neurològiques com ara esclerosi múltiple o Alzheimer. Trana va celebrar la festa del Dia de l’esclerosi múltiple, en què va valorar la bona atenció que reben els pacients d’aquesta malaltia al Principat, tot i que puntualitza certes necessitats.

En la celebració el cap de Govern, Xavier Espot, va recalcar la importància de Trana en el teixit associatiu i va valorar l’acció reivindicativa i el tarannà constructiu de l’associació. En la mateixa línia es va pronunciar la ministra d’Afers Socials, Judith Pallarés, que va remarcar la importància de la feina que fan en l’acompa­nyament dels pacients.

Conxita Marsol, cònsol major d’Andorra la Vella, va assegurar que “des de les nostres possibilitats treballem perquè els carrers siguin més accessibles i estiguin ben adaptats i tothom pugui moure’s amb llibertat”. Sobre aquesta qüestió, Marsol va assegurar que en l’àmbit urbanístic estan adaptant l’entorn a les persones amb tot tipus de discapacitat. Tot i que la festa es va celebrar ahir, el Dia mundial de l’esclerosi múltiple se celebra oficialment el 30 de maig.

tracking