x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Tribunals

La cap d'antiblanqueig admet que no “desitjava” els intercanvis

Sarmiento i De Rosselló no ratifiquen les declaracions fetes a l’inici
Sarmiento i De Rosselló.

Sarmiento i De Rosselló.

Sarmiento i De Rosselló.

Fernando Galindo
Actualitzada 25/05/2022 a les 12:11
L’excap antiblanqueig de BPA Isabel Sarmiento no va ratificar les declaracions fetes en fase d’instrucció. De fet, la tercera imputada en la causa primera de BPA, el cas Gao Ping, va al·legar haver declarat davant la policia coaccionada i amb por a ser empresonada. Ho va dir ahir quan el Tribunal de Corts va plantejar-li algunes darreres qüestions que volia aclarir abans de posar el punt final a l’interrogatori.

El torn de l’excap antiblanqueig va cloure admetent que no se sentia còmoda amb les operacions d’intercanvi. “És una pràctica de risc i, per això, és una operació que des de compliance no es desitja”, va explicar. Ara bé, Sarmiento va matisar que no era una acció legalment prohibida i, per tant, “des de compliance no es pot prohibir un intercanvi”. De nou, Sarmiento va reiterar que mai es va detectar cap indici de blanqueig amb relació a les operatives de Pallardó i que si es van elevar al comitè va ser simplement perquè eren d’un volum important.

Acabat el torn de Sarmiento, la resta de la jornada va girar al voltant de Santiago de Rosselló, que també va fer marxa enrere respecte a les declaracions fetes en un inici. El seu advocat va avançar que repassarà totes les temàtiques i que, per tant, l’interrogatori s’estendrà uns quants dies. La resposta del Tribunal de Corts va ser que “com més profundes, concretes i detallades les preguntes, millor. Nosaltres intentem arribar al fons i buscar la veritat”.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts