L'executiu aprovarà la pujada de salaris el 7 de juny

El ministre Jover ha afirmat que l'augment dels sous s'aplicarà de forma retroactiva amb efectes a 1 de juny

El ministre Eric Jover.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'incrementdel salari mínim fins als 1.200 euros que el Govern va anunciar a finals d'abril s'aplicarà a partir del mes vinent. Així, les empreses hauran d'aplicar la pujada de l'IPC a totes aquelles persones que percebin entre el salari mínim i el salari mitjà -fixat en 27.130,44 euros- i que veuranrevaloratel seu sou d'acord amb l'IPC tancat del 2021 és a dir el 3,3%.

En aquest sentit, el ministre Jover ha afirmat que el projecte de llei s'aprovarà per part del Govern el 7 de juny, però el text inclourà que l'augment s'aplicarà de forma retroactiva amb efectes a 1 de juny. L'executiu aprovarà aquest projecte de llei per extrema urgència i necessitat, evitant així l'assignació i pas del text legal per una comissió de treball assignada per la sindicatura. "La comissió considera si el projecte de llei té raó de ser, es debat en elside la comissió i al cap d'unes setmanes es porta a votació al Consell General", ha explicat Jover. En aquest sentit, l'etapa de les comissions "ens la saltaríem. El projecte de llei no és esmenable ivadirectament al plenarial cap de 48 horesd'haver estatadmèsa sindicatura".

Un cop l'executiu aprovi el text el 7 de juny, es deixarà uns dies perquè els grups parlamentaris puguin fer propostes i modificacions i el 9 de juny es votaria. Tot i això, el ministre ha posat èmfasien el fet quela data d'aprovació no afectaria, ja que l'increment dels salaris "està marcat de manera retroactiva a 1 de juny".

tracking