Temps

Fins a 11 centímetres de neu nova als cims del país

L'avís groc per vent i pluja continua actiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La caiguda de les temperatures i les precipitacions han deixat fins a 11 centímetres de neu als cims del país. Meteorologia informa que entre ahir al vespre i aquesta nit s'han acumulat 11 centímetres de neu nova a la Solana, 9 a la Tossa d'Espiolets, 8 a Sorteny, 6 a Coll Pa, 4 a Perafita i 1 al Bony de les Neres. Tanmateix, a Perafita s'han recollit 24,55 mm d'aigua, 21,7 a Ransol, 16,6 al Roc de St. Pere, 14 a les Salines i 10 a la Borda Vidal.

La previsió del Servei Meteorològic pel dia d'avui és que el vent continuï bufant amb força i es produeixi algun ruixat feble, raó per la qual es manté l'avís groc per vent i pluges. Als cims del nord perdurarà la nuvolositat, tot i que la cota de neu tornarà a pujar per sobre dels 2.300 metres. A la meitat sud del país l'anticicló de l'Atlàntic guanyarà protagonisme i s'obriran clarianes. Les temperatures màximes se situaran en 16 graus a la capital, 12 a 1.500 metres i 1 al Pas de la Casa, "limitades pel vent de nord moderat".

Per demà, el flux de nord associat deixarà el dia assolellat i amb altes pressions. Les màximes s'enfilaran als 20 graus a la capital. El vent bufarà moderadament, amb ràfegues previstes de 35 km/h al matí als fons de vall. El divendres i el cap de setmana tornaran a ser estables, amb "temperatures normals per l'època de l'any" i àmplia presència del sol.

tracking