primàries al partit

Liberals aprova el vot delegat sense justificant

Gallardo, com a president, trenca l’empat tècnic seguint els estatuts

Una reunió de l'executiva liberal.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els militants de Liberals podran delegar el seu vot diumenge sense necessitat de portar cap justificant per no poder acudir al congrés que ha de decidir qui serà el nou líder del partit. Així es va decidir ahir en una reunió de l’executiva que va acabar amb empat tècnic. Els partidaris de l’aspirant a capitanejar el partit i ser la cap de llista de liberals a les properes eleccions, Judith Pallarés, demanaven que només es pogués delegar el vot en cas de portar un justificant que acredités un motiu de pes per no poder assistir a la reunió. Els favorables a l’altre candidat a ser el número 1 de la llista liberal, Josep Maria Cabanes, volien, per contra, que no fos necessari cap document per delegar el vot, que és de fet el que marquen els estatuts. La votació va acabar amb empat tècnic i arribats a aquest punt és el president, càrrec que encara ostenta Jordi Gallardo, qui té l’última paraula.

El vot decisiu, doncs, va ser el de l’actual ministre d’Economia, que seguint el que marquen els estatuts es va decantar pels que defensaven que no s’hagi d’aportar cap justificant. Diumenge a partir de les 17 h a l’Art Hotel d'Andorra la Vella, per tant, aquells militants que no puguin assistir al congrés podran delegar el seu vot a una altra persona sense problemes amb un escrit on l'afiliat justifiqui la seva absència en el moment d'efectuar la votació acompanyada del’autorització signada per la persona que delega i d’una fotocòpia del seu passaport.

El procés de primàries ha obert una escletxa dins del partit que actualment governa amb DA i la votació de diumenge ha de marcar el futur de la formació i quina via pren, la més conservadora o la més progressista.

D’altra banda, Liberals informa en un comunicat que continua treballant en l’elaboració definitiva del cens electoral per votar aquest diumenge. En aquest sentit, el partit demana a tots els afiliats que verifiquin que estan al corrent de pagament amb el partit i recorden que la quota d’afiliació d’aquest any s’ha girat pel banc ara fa dues setmanes.

tracking