rEPORTATGE

Uns euros enigmàtics a L'A

Liberals ha retornat 640 euros ingressats en efectiu al seu compte perquè no hi figura el nom de l’emissor

Gallardo a la seu del Liberals d'Andorra.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La regularització precipitada de persones que feia anys que havien renunciat a la militància com a liberals, no només genera suspicàcies entre els partidaris de Judith Pallarés –que pensen que hi ha un reclutament estratègic d’exafiliats afins a Josep Maria cabanes–, sinó que també ha estat l’origen d’un curiós ingrés del qual tothom extreu la mateixa conclusió, però que ningú vol afirmar en públic.

Per recuperar la condició d’afiliat, el pas indispensable és abonar les quotes impagades que s’han acumulat. El tresorer del partit s’ha trobat sorprès un ingrés exacte de 640 euros al compte de Liberals. Els responsables de la formació donen per fet que és un import destinat a regularitzar la situació, cosa que serà del tot impossible: l’ingrés és en efectiu i no hi figura el nom de la persona que ha fet aquesta operació, així que es tracta d’una misteriosa operació que el partit no pot acceptar per evitar conflictes legals.

La llei de finançament de partits polítics és clara pel que fa a la transparència de les donancions, i és per això que L’A ha retornat aquests 640 euros i, a més, ha informat al Tribunal de Comptes perquè hi quedi constància.

El misteriós donant quedarà en l’anònimat. És clar que aquesta era la voluntat quan va decidir fer l’ingrés sense deixar constància de la seva identitat. No tothom va regalant diners als partits polítics. Liberals se n’ha desfet en compliment de la llei i evita així obrir inconscientment una altra via de polèmica.

tracking