Afers exteriors

Maria Ubach aposta per mantenir el vincle amb la societat civil russa

Maria Ubach aposta per mantenir el vincle amb la societat civil russa

Participació de la ministra Maria Ubach en la 132a sessió del comitè de ministres del Consell d'Europa.Govern

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, va participar ahir en la 132a sessió del comitè de ministres del Consell d’Europa. La trobada, que es va dur a terme a Torí, va servir perquè la titular d’Afers Exteriors manifestés que és “fonamental mantenir el vincle amb la societat civil russa i continuar oferint tot el nostre suport”, segons va informar el Govern en nota de premsa. En la seva intervenció, Ubach va tornar a condemnar l’agressió de Rússia contra el poble ucraïnès i va reiterar la solidaritat amb Ucraïna. De fet, la ministra va posar en valor la tasca que l’executiu està realitzant amb l’acollida de més de 200 ucraïnesos refugiats al Principat. A més, la ministra també va recordar que Andorra es va sumar a les sancions internacionals donant suport a l’aprovació del paquet de mesures de càstig contra Rússia i Bielorússia.

D’altra banda, Ubach va indicar que valora positivament la disponibilitat d’Islàndia a organitzar la quarta Cimera de caps d’Estat i de Govern del Consell d’Europa. A més, la titular d’Afers Exteriors va mantenir diverses reunions bilaterals amb alguns dels seus homòlegs. En el marc del desplaçament, Ubach va signar el segon protocol addicional al Conveni de ciberdelinqüència sobre cooperació millorada i divulgació de proves electròniques del Consell d’Europa. Aquest protocol comprèn l’assistència mútua entre estats, així com la cooperació entre les autoritats competents.

CARINE MONTANER ACUSA EL CÒNSOL HONORARI UCRAÏNÈS D'ATACAR-LA

La consellera general no adscrita, Carine Montaner, va carregar ahir contra el cònsol honorari d’Ucraïna, Antoni Zorzano, de sumar-se “a la campanya de desprestigi cap a la meva persona”. Ho va assegurar en un comentari realitzat en un article del cònsol al Diari d’Andorra. “Veig que vostè no ha ni llegit el meu llibre; aguantaré un atac més, ja hi estic acostumada.” La consellera, que va rebre les crítiques del cònsol amb relació al fet que Montaner defensava que Andorra havia de mantenir-se neutral davant les sancions a Rússia, va assegurar que la seva experiència com a economista i el fet que “fa quasi 20 anys que soc professora fixa a la Universitat d’Andorra em dona certa legitimitat per fer una anàlisi geopolítica i econòmica” del conflicte entre Ucraïna i Rússia. “En el meu llibre vaig alertar de possibles efectes bumerang i no m’equivocava”, va sentenciar.

tracking