x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Diari TV

Pallarés reconeix que la divisió del partit pot acabar en una escissió

La candidata a les primàries afirma que votar per Cabanes seria “fer un pas enrere”
Entrevista a la candidata a les primàries de Liberals, Judith Pallarés

Entrevista a la candidata a les primàries de Liberals, Judith Pallarés

Entrevista a la candidata a les primàries de Liberals, Judith Pallarés

La candidata a les primàries liberals, Judith Pallarés, durant l'entrevista a Diari TV.

La candidata a les primàries liberals, Judith Pallarés, durant l'entrevista a Diari TV.

La candidata a les primàries liberals, Judith Pallarés, durant l'entrevista a Diari TV.

Fernando Galindo
Actualitzada 20/05/2022 a les 12:01
La candidata a les primàries liberals, Judith Pallarés, va reconèixer ahir que la divisió interna que viu el partit davant dels dos noms que aspiren a liderar el projecte pot acabar amb una nova escissió dins de la formació. “No és la nostra voluntat”, va indicar, tot i admetre que “és veritat que sempre hem vist aquest tipus de reaccions quan al final tens al capdavant algú que no et motiva, que no et genera confiança”. Així ho va indicar ahir al programa L’última paraula, de Diari TV, que de manera excepcional va canviar el format habitual de cara a cara per una entrevista després que l’altre candidat, Josep Maria Cabanes, renunciés a participar en el debat. “Al final això és un risc però no és el que jo voldria ni crec que tampoc el que vol el senyor Cabanes”, va afirmar Pallarés.

Respecte al seu contrincant, la política massanenca va considerar que donar la victòria al seu rival per liderar la llista del partit a les properes eleccions “podria portar el partit a fer un pas enrere”. “Vull creure que tot i que el senyor Cabanes surt d’una manera de fer i d’un govern de fa molt de temps entén que el nostre país i la nostra realitat no té res a veure amb la que hi havia quan ell va formar part del Govern”, va indicar l’actual ministra, afegint que “vull creure que no tornarem enrere i que vam deixar tota aquesta part més conservadora en aquella etapa del partit, i que nosaltres hem treballat per un projecte molt més obert, de transició i de política de consens”. En tot cas, va recordar que “això ho decidiran els militants” i “si fos el cas [que guanyés Cabanes], jo continuaré collant i defensant el projecte de liberals d’avui i no el que era en el passat”.

En aquest sentit, Pallarés es va posicionar com l’opció progressista, oberta, feminista i a favor de la diversitat. “Jo no parlaré de moralitat, jo parlaré de diversitat, de pluralisme, d’igualtat i de feminisme”, va remarcar. “Parlar de les nostres tradicions i costums, no perdre res d’això, és molt important, però construir sabent d’on venim i cap a on volem anar, amb un futur obert, tolerant, divers, plural i que potenciï les persones amb elles mateixes, ja siguin homes, dones, joves o grans, és una visió que jo puc aportar molt més oberta que la del senyor Cabanes”, va manifestar. El fet de ser dona i no nascuda a Andorra pot aportar, a parer de la candidata massanenca, “representar una part de la població que se senti identificada amb el que soc jo, una persona no nascuda a Andorra però que estima el seu país i que ha tingut voluntat política”. “A més, les dones estem més preparades que mai però en canvi sembla que no arribem encara a accedir a llocs de presa de responsabilitats com ara presentar-nos en una candidatura per ser cap de Govern”. “Crec que aquest és un pas que s’ha de trencar perquè encara tenim una part molt conservadora al nostre país que considera que això no hauria de ser així, però molts dels nostres votants són fills d’immigrants o van arribar més tard a Andorra i tenen el mateix interès que tots pel progrés del partit”, va opinar.

La militant liberal es va mostrar favorable a repetir el pacte amb Demòcrates en cas de sortir guanyadora de la votació del congrés del 29 de maig. “La coalició ha funcionat”, va dir convençuda, tot i reconèixer que a l’inici de la legislatura no era partidària del pacte amb DA. Amb tot, Pallarés té clar que “el partit té l’obligació i per això existeix en si mateix de presentar sempre una candidatura i de presentar-se al màxim de parròquies possible”. Després, i en funció de l’aritmètica parlamentària que surti de les eleccions generals, “haurem de veure com es vol acabar de construir un possible pacte”.
 
AUTOCRÍTICA PER LA POCA COMUNICACIÓ AMB GALLARDO
La candidata a les primàries liberals, Judith Pallarés, va reconèixer que “és cert que hauríem pogut fer les coses d’una altra manera”, fent referència a la seva relació amb l’actual president del partit, Jordi Gallardo. “Ens hauríem d’haver comunicat millor entre nosaltres”, va admetre, tot apuntant que la relació a Govern segueix sent bona malgrat que fora “estem esperant que això es calmi per veure les coses amb més perspectiva”. L’actual ministra va explicar que inicialment no es volia presentar però que va ser el comitè de la Massana, primer, i després d’altres parròquies que la van animar a fer el pas. Va evitar parlar de traïcions tant pel fet d’haver-se presentat ella com també per l’actual suport de Gallardo a l’altre candidat, Josep Maria Cabanes. “Crec que més que una retirada de suport a Pallarés és una recerca d’equilibri el que busca el Jordi [Gallardo]”, va considerar.
Etiquetes
Veure’n més
19
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts