CONCURS INTERNACIONAL

Guillem Viladomat seleccionat en un programa de talents innovadors

Andorra Recerca + Innovació (ARI) ha participat com a membre del comitè organitzador del Festival d’Innovadors menors de 35 anys d’Europa

Vanesa Arroyo durant la seva ponència a la ceremònia del certamenAndorra Recerca + Innovació

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra Recerca + Innovació (ARI) ha participat com a membre del comitè organitzador del Festival d’Innovadors menors de 35 anys d’Europa que organitza EmTech Europe de l’MIT Technology Review -l’Institut Tecnològic de Massachussets- que enguany s'ha celebrat a Irlanda, segons informa l'entitat en un comunicat.Així, els nominats al certamen, que reconeix joves talents innovadors europeus, i que publica cada any en una llista l'MIT Technology Review, es donen a conèixer durant la celebració. En aquesta,Vanesa Arroyo, que és coordinadora de l’Andorra Living Lab i Relacions Internacionals d’Andorra Recerca + Innovació, ha protagonitzat una ponència ‘Sustainability & Innovation on the Road Less Travelled’ per situar el Principat al mapa europeu de l’emprenedoria i per parlar sobre l’impacte de les accions humanes sobre els ecosistemes naturals i com, a través de les noves tecnologies es poden monitoritzar per tal de prendre millors decisions al voltant del turisme, la mobilitat o la biodiversitat, segons informa l'ARI.

D'entre els 35 seleccionats s'hi troba l'andorrà Guillem Viladomat,CEO de Durcal amb una designació que valora la seva capacitat emprenedora aplicada a diversos àmbits tecnològics en àrees de sostenibilitat, medicina, energia o educació, entre d’altres, segons destaca l'entitat andorrana. Durcal, és unaaplicació per a dispositius mòbils que monitoritza l’activitat de la persona que du posat un rellotge amb dispositiu GPS. Entre d’altres funcions, el rellotge, pensat perquè el facin servir persones d’edat avançada, du incorporat un micròfon i un altaveu que es poden utilitzar en casos, per exemple, d’emergència. També es pot connectar, només pitjant un botó, amb els serveis mèdics.

tracking