x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
seguretat viària

Tres accidents amb ciclistes involucrats en una setmana

Els clubs demanen convivència i bones pràctiques de tothom a la carretera
Un ciclista circulant per la cruïlla entre l'avinguda Meritxell i el carrer Prat de la Creu.

Un ciclista circulant per la cruïlla entre l'avinguda Meritxell i el carrer Prat de la Creu.

Un ciclista circulant per la cruïlla entre l'avinguda Meritxell i el carrer Prat de la Creu.

Fernando Galindo
Actualitzada 19/05/2022 a les 12:11
Al llarg dels darrers set dies s’han produït tres accidents amb ciclistes involucrats. Els sinistres es van produir entre el 13 de maig i ahir deixant cadascun dels ciclistes implicats ferit. El darrer accident es va produir ahir al migdia i va implicar un ciclista de 52 anys. L’home va caure a la CG-1, a Andorra la Vella, i va resultar ferit a causa de l’impacte.

Pel que fa als accidents que es van produir el 13 i el 15 de maig, van ser xocs entre els ciclistes implicats i un vehicle. Diumenge 15 un home de 57 anys va resultar ferit en xocar amb un monovolum a la rotonda sud d’Encamp. L’accidentat de divendres 13 va trobar-se de cara un cotxe a la carretera de la Comella, a la capital. L’home, de 50 anys, va patir ferides lleus a causa del xoc. Amb els tres accidents amb bicicletes implicades que hi ha hagut els darrers set dies s’arriba al doble de casos que en els primers cinc mesos del 2021. L’any passat n’hi va haver tres i aquest any ja se’n compten sis.

“El ciclista accidentat a la Comella era soci nostre. Està bé, té uns punts a la barbeta i li feia mal tot el cos”, va comentar Emili Pérez, president del club ciclista Simit. Pérez va assenyalar que cada vegada hi ha més ciclistes al Principat i entenen que de manera natural augmenten les probabilitats que hi hagi accidents. “Cada vegada està més de moda i ens preocupa que aquests episodis es repeteixin cada vegada més.”

PREVENCIÓ D’ACCIDENTS
Sobre la prevenció d’accidents, Emili Pérez va remarcar que la carretera és de tots. “És evident que hi pot haver ciclistes que tenen males pràctiques, però els més fràgils en qualsevol xoc som nosaltres”, va recordar. Tot i això, va celebrar que cada cop hi ha més carrils bici i les carreteres s’estan modernitzant, una qüestió que considera que els beneficia. Per sobre de tot des del Simit Club demanen respecte per totes les parts, dels cotxes però també dels ciclistes. “Som molts vehicles diferents que hem de compartir espai i ens hem d’assegurar que tothom està circulant amb seguretat”, va apuntar. Va concloure que principalment la qüestió que més els preocupa és que aquests episodis d’accidents tan seguits, sobretot ara que arriba la temporada d’estiu, es tornin un fet habitual.


TANCAR PORTS

El ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres, va anunciar a principi de mes que el Govern està estudiant la possibilitat que els ports “més emblemàtics” del país puguin tancar-se en moments puntuals per a la pràctica del ciclisme. Segons va apuntar el ministre, els clubs i la Federació de Ciclisme ho han proposat diverses vegades. Tor­res va posar d’exemple el coll de la Gallina. “Una idea és que s’hi tallés la circulació al trànsit rodat dues hores al dia”, va puntualitzar el ministre.
Etiquetes
Veure’n més
25
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts