TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

El Govern licita la primera fase del projecte d'habitatge a la Borda Nova

S’excavarà la parcel·la i es faran els ancoratges per a l’estabilitat de l’edifici

L'edifici es construirà a la zona de la Borda Nova.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell de ministres va aprovar ahir la licitació de la primera fase del projecte d’habitatge a la zona de la Borda Nova, a Andorra la Vella. Aquest edifici és un dels principals projectes impulsats pel Govern i l’Institut de l’Habitatge per intentar destensar la situació del mercat de lloguer del país, ja que els 44 pisos que es construiran seran de titularitat pública i es posaran al mercat “a preu assequible”. A més, també es construiran 205 places d’aparcament i dos locals.

Els treballs que s’hauran de realitzar en aquesta primera etapa del projecte impliquen l’excavació de la parcel·la, de 2.822 metres quadrats, i el sosteniment d’aquesta amb ancoratges. “La parcel·la està en un desnivell considerable i les tasques que es realitzaran són per donar estabilitat a l’edifici”, va explicar el ministre de Finances, Eric Jover. Aquest és un capítol més del projecte de la Borda Nova, després que el 4 de maig l’executiu ja va aprovar declarar la construcció d’interès nacional, per tal de poder “seguir fent passos per tenir com abans millor aquesta construcció”, va assegurar Jover. Un cop finalitzin aquestes tasques, es licitaran els treballs de la segona fase corresponents a l’edificació (fonaments, estructura, tancaments...).

Les ofertes per a aquest concurs nacional, amb procediment obert i contractació ordinària, es podran entregar fins al 23 de juny al servei de Tràmits. Precisament, en relació amb els terminis per poder presentar ofertes, Jover va destacar que “s’ha volgut trobar el compromís entre mantenir les obres el més ràpidament possible i donar temps perquè les empreses nacionals s’hi puguin presentar”.

MÉS

-Reserva de la biosfera

Ahir va tenir lloc la darrera de les reunions informatives amb relació al projecte d’Andorra Reserva de la Biosfera. Es preveu que la candidatura es presenti aquest any a la Unesco.

-Vuit places per a policies

Tal com va anunciar el ministre Rossell, ahir es va convocar un concurs per la provisió de vuit places d’agent de policia. Es pot presentar la documentació necessària fins a l’1 de juliol.

-Afectacions viàries

El 2 i 3 de juliol vinent les carreteres del país es veuran afectades per la triatló Ironman 70.3. Així, dissabte l’afetació serà de 10 a 21 hores i diumenge de 24 a 15.30 hores.

-Serveis socials

El ministeri d’Afers Social va licitar ahir una auditoria que ha de servir per elaborart un pla de millora de l’eficàcia i de l’eficiència del sistema de serveis socials i dels sociosanitaris.

tracking