Govern convoca 8 places d'agent de policia

El ministre Rossell ja va avançar la seva voluntat de reforçar diversos grups del cos a causa de l'augment de demanda de servei

La plaça del Poble va acollir l'acte d'honor a la bandera i presentació d'armes.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Govern ha informat en la roda de premsa posterior al consell de ministres la convocatòria per a la cobertura de 8 places d'agent de policia. "Mantenir la seguretat ciutadana passa per tenir els efectius necessaris perquè el cos de policia pugui efectuar la seva tasca", ha manifestat el ministre Portaveu. De fet, el ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, ja va avançar en la festivitat de la patrona de la policia la necessitat d reforçar diversos grups del cos a causa de l'augment de demanda de servei.L'edicte serà publicat demà i els interessats tindran temps fins a l'1 de juliol per a presentar les seves sol·licituds.

Tanmateix, tant el ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, com el director de la policia van remarcar la importància de la incorporació de dones al cos i van valorar que en les darreres tres promocions n’hagin entrat cinc. Rossell va declarar que hi ha un repte entre els cossos especials per incorporar-hi més dones. “Veiem que cada vegada tenim més participació femenina als concursos i esperem que les xifres creixin”, va celebrar Rossell.

L'executiu apunta que entre els requisits per entrar a la plantilla s'inclou tenir la nacionalitat andorrana, ser major d'edat, posseir el títol de batxillerat o equivalent i no tenir antecedents penals.

AUGMENT DELS DELICTES INFORMÀTICS

El cos de policia es mostra preocupat per l’augment dels delictes informàtics i informa d’una crescuda de les detencions per tràfic i possessió de drogues al país. “Hem treballat molt amb delictes tecnològics i també en prevenció per evitar els furts amb força que hi ha hagut. El tema dels estupefaents sempre ens ha preocupat molt”, va assegurar Jordi Moreno, director de la policia.

Sobre delictes informàtics, Moreno va informar que els més comuns són sobretot estafes i robatoris de dades. Tot i això, va comentar que “ens preocupa especialment la difusió de pornografia infantil, contra la qual estem lluitant”. Un delicte que creix darrerament és el de les estafes de criptomonedes. Pel que fa a les detencions vinculades a l’ús i tràfic d’estupefaents, Moreno va explicar que durant la pandèmia va ser més difícil de controlar, però darrerament han vist un creixement del volum de delictes d’aquest tipus. “S’està fent bona feina, hi ha més controls a les fronteres i hi ha hagut més detencions sobre aquests delictes”, va assenyalar.

Durant la cerimònia, el cap de Govern, Xavier Espot, va valorar la seguretat ciutadana d’Andorra com un dels baluards del país i va verbalitzar la voluntat política de lluitar contra la violència de gènere, que es va accentuar durant el confinament. Sobre aquesta qüestió, Jordi Moreno va assegurar que “el que més ens ha preocupat han estat els casos de violència de gènere, estem formant per intentar fer prevenció”. El director de la policia va explicar que s’està entrenant els agents per actuar davant la sospita d’un cas de violència de gènere i que donada la situació siguin capaços de detectar les persones maltractades.

També es va anunciar que ja s’ha arribat a un acord de col·laboració amb Europol. Sobre aquesta qüestió, el ministre de Justícia i Interior va dir que “és un acord del qual anàvem al darrere i formar part d’Europol ens donarà accés a molta informació i ens permetrà treballar amb cossos de tot Europa”.

FESTA DE LA PATRONA

Els actes de la festivitat de la patrona del cos, Santa Maria Auxiliadora, van començar amb una missa a l’església de Sant Esteve amb l’assistència de totes les autoritats, encapçalades per Espot i Rossell, i de representants del cos de seguretat dels països veïns. La plaça del Poble va acollir l’acte d’honor a la bandera i presentació d’armes. Després, el Centre de Congressos va ser la seu de la cerimònia de condecoracions, distincions i homenatge als jubilats del cos de policia. També es van condecorar oficials estrangers com l’exmajor dels mossos d’esquadra Josep Lluís Trapero.

TEMES PENDENTS

Violència de gènere

És una qüestió que preocupa tant en l’àmbit polític com el policial. S’està formant els agents en acompanyament i identificació de víctimes i agressors.

Falta de personal

El ministeri d’Interior vol reforçar diversos grups del cos, com la policia judicial o el grup d’estupefaents, a causa d’un augment de demanda de servei.

Acord amb Europol

Josep Maria Rossell va confirmar que s’ha arribat a un acord amb Europol per aconseguir intercanvis d’informació i col·laboracions amb altres cossos.

L'exmajor dels mossos d'esquadra Josep Lluís Trapero rebent el reconeixement de la policia.

tracking