Salut notifica 416 positius de covid en una setmana

L'hospital no té cap contagiat del virus ingressat a l'UCI després de mesos

L'entrada de l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell HospitalFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La pandèmia es continua situant en un petit repunt de contagis, tot i que inferior al de la setmana passada, segons ha informat el ministre Portaveu. Eric Jover ha indicat que s'han detectat 416 positius en covid aquesta setmana, situant els casos actius a 662, 23 més que el dimecres passat. Pel que fa a les hospitalitzacions, a hores d'ara n'hi ha dos a planta i cap pacient ingressat a l'UCI.

Fruit de "l'estabilització de casos i la poca pressió a l'hospital", Govern ha aprovat una nova flexibilització de les mesures sanitàries. Una d'elles afecta les persones que sol·liciten una autorització d'immigració al Principat, ja que a partir de demà ja no serà obligatori que acreditin que han passat la malaltia o han estat immunitzades. En aquesta flexibilització també s'hi inclou als ucraïnesos que s'acullen al país. Tanmateix, els treballadors dels centres sociosanitaris podran portar mascareta quirúrgica al treball, quan fins ara havien de portar FFP2.

D'altra banda, en la roda de premsa posterior al consell deministress'ha informat de canvis en la remuneració dels metges que presten servei al Centre Intermediari de Control (CIC), el dispositiu d'atenció als usuaris que tenen símptomes moderats i que requereixen valoració però no tan greus com per necessitar l'ingrés. Jover ha apuntat que la tarifa passarà dels 29 als 50 euros l'hora.

Respecte a les aigües residuals, l'última anàlisiefectuat per l'executiu mostra lacontinuïtatdel predomini de la variantBA.2, referent a la silenciosa, i la presència en un 2% d'una figura "fins ara no identificada". Govern recorda que "la pressió sanitària és molt baixa malgrat el petit augment de casos de les darreres setmanes i, per tant, no estem en situació de perill".

tracking