estadística

El preu dels carburants torna a marcar màxims històrics

El cost del gasoil de calefacció s’ha incrementat un 70% en un any, el de locomoció un 58% i la gasolina sense plom prop del 37%

Camió CisternaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El preu dels carburants segueix creixent fins registrar màxims històrics a l’abril per a tots els tipus, segons l’últim informe publicat ahir pel departament d’Estadística .

El carburant que més s’encareix és el gasoil de calefacció, que a l’abril va augmentar el preu en un 4,3% respecte al mes anterior, situant-se en una mitjana d’1,228 euros. Seguit de molt a prop, el gasoil de locomoció i el gasoil de locomoció millorat també pateixen increments respecte al març, concretament d’un 4,2% per a ambdós tipus. Seguint la mateixa tendència a l’alça, durant el mes d’abril el gasoil de locomoció es va pagar a 1,573 euros de mitjana i el millorat a 1,606.

D’altra banda, la gasolina sense plom de 95 i 98 octans va patir també un increment respecte al març, encara que molt menor. En concret, es van encarir un 1,5% a l’abril. Segons Estadística, el preu de la gasolina de 95 octans es va situar a una mitjana d’1,58 euros, mentre que la de 98 octans va ser d’1,64 euros.

Si es comparen els preus de l’abril d’enguany amb els d’un any abans, a l’abril de 2021, els preus mitjans dels carburants s’han disparat en un 70% pel que fa al gasoil de calefacció, el 58,4% el gasoil de locomoció, el 56,8% el millorat, el 37,5% la gasolina sense plom de 95 octans i el 35,6% la de 98 octans.

Pel que fa a la comparació dels preus mitjans dels darrers 12 mesos amb el mateix període anterior, es constata també un augment general. Els que més pugen són els del gasoil de locomoció i de locomoció millorat, que han augmentat un 31,7% i un 30,8%, respectivament.

tracking