pandèmia

Es manté el test d'antígens obligatori al vis-a-vis a la presó

Els visitants han de presentar una TRA i utilitzar la mascareta durant els permisos

El centre penitenciari de la Comella.FERNANDO GALINDO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presó de la Comella manté les restriccions contra la propagació de la pandèmia del coronavirus. Els visitants dels presos que tenen dret a un vis-a-vis encara estan obligats a presentar un test d’antígens negatiu, realitzat dues hores abans de la visita, així com l’ús de la mascareta durant tota la trobada. De fet, la utilització de la mascareta és imprescindible per a tots els espais del centre. “Estem parlant de persones que necessiten estima”, assegura una familiar d’un dels presos. “Crec que aquestes mesures són abusives, a centres sociosanitaris o a les cases pairals on hi ha gent vulnerable no es demanen aquestes restriccions”, assevera aquesta familiar resident al Principat.

De fet, ja fa setmanes que l’executiu va retirar les mesures que hi havia establertes en espais com els centres sociosanitaris o les cases pairals, que obligaven a l’ús de la mascareta o la presentació del passaport covid, entre d’altres. Tampoc es requereix la mascareta en espais interiors des del 28 de març.

Així i tot, el ministeri de Salut assegura que les mesures que encara es mantenen al centre penitenciari tenen “l’aval de l’oficina covid”. Segons el Govern, l’única restricció “existent a data d’avui al centre és que es demana una TRA negativa per poder efectuar una visita de vis-avis”. Una mesura que “es pren perquè actualment hi ha algun agent positiu i des de l’oficina ens van recomanar prosseguir d’aquesta manera”, asseguren des de l’executiu. D’altra banda, la decisió de mantenir l’ús de la mascareta es manté entre el personal penitenciari només en zona de detenció per evitar un eventual contagi. En aquest sentit, l’executiu assenyala que “aquesta mesura no és obligatòria però està avalada pels sindicats”.

tracking