La llei facilita a les petites empreses participar en els concursos públics

El text sobre la contractació pública força a licitar per lots i eliminar burocràcia

La ministra Sílvia Calvó al Consell General.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Consell General va aprovar ahir la nova llei de contractació pública que ha de forçar el Govern, entre altres novetats, a crear concursos públics per lots. El text suposa la “modernització i agilització” de la creació dels concursos públics, actualitzant una legislació que era del 2000. “L’objectiu d’aquesta llei és consolidar la contractació pública com un element clau del progrés econòmic del país”, va assegurar ahir en sessió parlamentària la ministre de Medi Ambient, Sílvia Calvó.

De fet, la nova legislació també té com a objectiu reduir la burocràcia amb la finalitat que les petites i mitjanes empreses tinguin més possibilitats a l’hora de rebre adjudicacions de l’Estat. En aquest sentit, la consellera general demòcrata Maria Martisella va destacar que “el nou text té en compte el teixit econòmic i productiu andorrà, que està format majoritàriament per micro, petites i mitjanes empreses”. Per la seva banda, la consellera del grup socialdemòcrata Susanna Vela va destacar que “espero que sigui l’inici de la transformació i modernització de les administracions públiques per oferir eficàcia, eficiència i serveis de qualitat”. Des de terceravia, el conseller Oliver Alís es va lamentar que els grups de la majoria no acabessin acceptant 18 de les 39 esmenes presentades pel seu grup, tot i que li van acabar donant suport. Per últim, la consellera Carine Montaner va demanar que els consellers en actiu no poguessin optar a concursos públics.

D’altra banda, la sessió del Consell també va aprovar el nou pla d’estadística 2022-2025. En aquest sentit, el ministre d’Economia, Jordi Gallardo, va defensar la necessitat de seguir generant un major nombre d’estadístiques “davant l’augment de la demanda que hi ha” i va defensar que l’últim pla, el que anava del 2018 al 2021, es va complir quasi en un 90%.

MÉS

-Mitjans de comunicació

El Consell General també va aprovar ahir una proposta d’acord presentada pel grup socialdemòcrata per millorar la transparència amb relació a la publicitat institucional de l’Estat en mitjans de comunicació. El text remarca la necessitat que els mitjans tinguin una programació en català com una de les claus per decidir la quantitat de publicitat a rebre.

-Terrorisme

Tots els grups van donar suport al fet que Andorra se sumés a diferents convenis europeus en matèria de prevenció del terrorisme, així com en la lluita i prevenció contra el tràfic de persones.

-Llei de Protocol

El ple també va aprovar la llei de protocol i cerimonial del Principat, que permetrà establir els criteris protocol·laris per a esdeveniments com les recepcions dels Coprínceps.

tracking