x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
procés de primàries a liberals

Els consellers liberals i tres comitès locals donen suport a Pallarés

L’executiva parroquial d’Andorra la Vella i la d’Encamp es decanten per Cabanes
Un moment de la reunió del comitè executiu nacional liberal, que es va reunir ahir.

Un moment de la reunió del comitè executiu nacional liberal, que es va reunir ahir.

Un moment de la reunió del comitè executiu nacional liberal, que es va reunir ahir.

Fernando Galindo
La reunió del comitè executiu nacional, ahir.

La reunió del comitè executiu nacional, ahir.

La reunió del comitè executiu nacional, ahir.

Fernando Galindo
Actualitzada 12/05/2022 a les 14:45
El primer pols entre els candidats a liderar la llista de Liberals pot servir d’indicador del suport que tenen, però en cap cas permet deduir cap on es decantarà la majoria de vots en unes primàries que, si no hi ha variació, se celebraran en un congrés previst per a final d’aquest mes.

Fonts de L’A van tornar ahir a negar que hi hagi divisió al partit, tot i el dur cop per la retirada de la política del president del partit, Jordi Gallardo, que suposa un gir inesperat. Com a mínim tres dels quatre consellers generals de L’A, Ferran Costa, Eva López i Marc Magallón, van avalar la candidatura de Judith Pallarés i se senten més propers a la ministra d’Afers Socials i Igualtat.

També és cert que no s’havia fet pública la candidatura de Josep Maria Cabanes, que en poques hores va haver de buscar les signatures que li permeten presentar-se a les primàries.

L’exministre d’Interior té un ampli suport dels comitès parroquials d’Andorra la Vella i Encamp, mentre que Pallarés suma més adeptes a la Massana, Ordino i Escaldes-Engordany. Precisament a Ordino, la cònsol menor, Eva Choy, va signar per l'exministre d'Interior. El secretari d’Estat d’Economia, Eric Bartolomé, va defensar que els càrrecs electes no s'haurien de pronunciar i no va avalar a ningú, igual que el secretari d’Estat de Diversificació Econòmica i Innovació, Marc Galabert. 

Dins del partit es manté la hipòtesi que el sector més jove i progressista es decantarà per Pallarés, així com els càrrecs electes que han estat amb ella durant la legislatura, mentre que els militants més veterans veuen com a millor opció Cabanes, una persona més conservadora i alhora dialogant i amb un tarannà obert que sap connectar amb la gent.
Demòcrates considera que ambdós candidats estan oberts al pacte. Tot i que Pallarés inicialment es va mostrar més reticent a pactar amb Demòcrates, Gallardo li va donar la seva confiança i li va oferir un ministeri. Des de DA es considera que aquesta experiència permet aventurar que la política massanenca no posaria traves a repetir el pacte. També Cabanes s’ha manifestat obertament a favor de sumar amb Demòcrates i si les urnes ho permeten tornar a reeditar el Govern de coalició. D’aquí al 30 de juny els dos candidats s’han de centrar a aconseguir el màxim de vots.

 
VALIDACIÓ SENSE COMPTAR EL NOMBRE D'AVALS DELS CANDIDATS
El comitè executiu nacional de Liberals, en una reunió celebrada ahir al vespre a la seu del partit, va validar les candidatures de Judith Pallarés i Josep Maria Cabanes, que s’han presentat al procés de primàries per escollir el cap de llista de Liberals a les pròximes eleccions generals, segons informa el partit en un comunicat.
El procés que es va seguir resulta curiós. El procediment acordat va ser el següent: les persones encarregades de revisar la llista de signatures i comprovar-ne que s’adeqüen al que estableixen els estatuts van aturar el procés un cop les dues candidatures van superar el llindar mínim d’avals –una quinzena– necessaris per poder continuar en el procés de primàries. Per tant, Liberals no va informar ahir del nombre exacte d’avals de cadascú.
Etiquetes
Veure’n més
18
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts