x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
fre a la inflació

El Govern aprova l'increment del salari mínim, que ja serà efectiu al maig

L’executiu no entra a valorar les propostes dels sindicats fins tenir les de la CEA
El grup de ministres que va presentar el paquet de mesures.

El grup de ministres que va presentar el paquet de mesures.

El grup de ministres que va presentar el paquet de mesures.

Fernando Galindo
Actualitzada 12/05/2022 a les 12:09
El consell de ministres va validar ahir diverses de les mesures anunciades amb l’aprovació de diversos decrets, entre els quals hi ha el de l’increment del salari mínim, que passa a ser de 1.201,20 euros al mes. “En el que va d’any haurem incrementat un 7% el salari mínim”, va assegurar ahir el ministre de Finances, Eric Jover, que va reiterar la voluntat de l’executiu de seguir apujant el sou mínim fins al 60% del salari mitjà del país. Independentment de quan surti el decret publicat al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra, la mesura és retroactiva amb data de l’1 de maig, que vol dir que aquest mes l’increment ja s’aplicarà a tots els treballadors. De fet, el mateix ministre Jover va apuntar que tant el decret del salari mínim, com la resta de decrets que es van aprovar ahir, resten oberts a possibles modificacions que puguin sorgir de les propostes que tant sindicats com patronals estan fent arribar a l’executiu. “Modificar sobre decrets és relativament senzill perquè només depèn del Govern, allò que impliqui entrar-ho a tràmit parlamentari ho hem d’entrar un cop presentat, perquè implica l’aprovació del Consell General”, va afirmar Jover.

Una altra de les mesures que es van aprovar va ser la reducció de l’impost dels hidrocarburs per a professionals dels transports i que el Govern preveu que pugui beneficiar 1.400 vehicles d’empreses del sector. En aquest cas, la mesura és retroactiva amb data de l’1 de gener. En relació amb la flexibilització dels ajuts per al lloguer, la mesura no entrarà en vigor fins a l’1 de juny.

D’altra banda, el ministre va explicar que amb l’increment de les prestacions econòmiques per a serveis socials, els pensionistes i beneficiaris rebran una quantitat addicional de prop de 600.000 euros. De fet, l’executiu està realitzant una revisió del pressupost per analitzar l’impacte d’aquestes mesures quant a despesa pública.

Pel que fa a les contrapropostes presentades pels sindicats, el Govern no va voler entrar a valorar el paquet de mesures fins que no estigui el document que ha de presentar la patronal aquesta setmana. “Farem una valoració quan haguem rebut tots els inputs i després el Govern es pronunciarà sobre quines propostes són factibles, quines no i per què”, va afirmar Jover.
Etiquetes
Veure’n més
19
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts